De beste zomerbanden 2018 in de maat 195/60 R15 volgens bestuurders

 • Auteur: BANDEN-OPONEO.BE

Ranglijsten van experts en reclames kunnen helpen bij de keuze van een band maar, ze kunnen toch niet het advies van een andere bestuurder vervangen. Zoek je de beste optie in de maat 195/60 R15? Geniet van de ervaring van Oponeo gebruikers. We hebben voor jou hun beoordelingen samengevat en een ranglijst van aanbevolen modellen gecreëerd. Lees dit artikel en zie welke banden het als de beste deden volgens bestuurders.

De bandenmaat 195/65 R15 wordt bij voorkeur gebruikt op stadsauto’s en personenauto’s.

De bandenmaat 195/65 R15 wordt bij voorkeur gebruikt op stadsauto’s en personenauto’s.

Zomerbanden in de maat 195/60 R15 worden het vaakst gemonteerd op grotere stadsauto’s, zoals: Opel Astra, Toyota Avensis, Toyota Corolla of Volvo V70 (afhankelijk van bouwjaar, versie, motorsterkte, enz.).

 

Weet je niet wat de juiste bandenmaat voor jouw auto is? Gebruik onze bandenconfigurator!

 

De beste zomerbanden in maat 195/60 R15 volgens Oponeo gebruikers

We hebben voor jou de 5 best beoordeelde banden volgens onze gebruikers in de maat 195/60 R15 gerangschikt. In deze samenvatting werden de hoogste gemiddelde beoordelingen en het aantal opinies opgenomen. Op deze ranglijst staan twee premium banden, net zoveel medium banden en een budgetband.

 

Model

Beoordeling (zie recensies)

Goodyear Efficientgrip Performance

4,5 (zie recensies)

Dunlop SP Sport Bluresponse

4,4 (zie recensies)

Fulda EcoContol HP

4,2 (zie recensies)

Uniroyal RainExpert

4,2 (zie recensies)

Dębica Presto

4,1 (zie recensies)

* Stand per maart 2018. De banden worden beoordeeld naar een schaal van 1-6 , waar 6 de hoogste mogelijke beoordeling is.

 

1. Goodyear onverandelijk op het podium

Goodyear Efficientgrip Performance

Goodyear Efficientgrip Performance

Goodyear Efficientgrip Performance neemt nu de eerste plaats in op de ranglijst van de beste banden volgens Oponeo gebruikers in de maat 195/60 R15. Bijzondere parameters worden gegarandeerd door de ActiveBraking technologie, die de remweg zelfs 8% korter maakt ten opzichte van concurrerende banden, op nat wegdek. Het moderne rubbermengsel zorgt voor een beperking van de rolweerstand (zelfs tot 18% ten opzichte van zijn voorganger). Het is zonder twijfel een van de beste keuzes voor het lente-zomer seizoen.

 

Goodyear Efficientgrip Performance

 

Goodyear Efficientgrip Performance heeft al meer dan 1000 beoordelingen op Oponeo, waarvan een aanzienlijke meerderheid uiterst positief is. In de maat 195/60 R15 is deze band door 71 bestuurders beoordeeld en de meest gewaardeerde parameter was het gedrag op een droog wegdek.

 • 'Tijdens bijna elke rit prijs ik deze banden. Ik voel me veiliger op de weg. De meest positieve indruk had ik net na de vervanging van banden. Maar het verschil is steeds merkbaar. De wijziging van het comfort is zeer groot. Je hoeft geen Mercedes kopen om te voelen alsof je er in eentje rijdt. Je moet gewoon oude banden met Goodyear Efficientgrip Performance vervangen.' (Tevreden gebruiker)

 • ‘Voor de aankoop hield ik ook rekening met andere banden - zowel goedkopere als ook duurdere. Vandaag weet ik al dat het een goede keuze was. De band grijpt goed op een nat en droog wegdek in en het dynamische afnemen van bochten heeft geen negatieve invloed op het rijcomfort. Ik was zeer positief verrast over het geluidsniveau - tot 120 km/u hoor je de banden helemaal niet, bij 140/150 km/u is het geluid acceptabel - in vergelijking met winterbanden is dat een halvering. Het brandstofverbruik op deze banden is ook bewonderenswaardig, vooral als de auto vol gepakt zit en ik een langere afstand rijd - dan zie je lage rolweerstand duidelijk. […]' (Piotr)

 

Wist je dat...

Charles Goodyear, van wie de naam van het Amerikaanse bedrijf afkomstig is, had geen directe invloed op zijn oprichting? De naam werd gekozen alleen ten ere van de uitvinder, die de basis heeft gelegd van de hedendaagse bandenmarkt.

 

2. Dunlop - banden met een sportieve karakter

Dunlop SP Sport Bluresponse

Dunlop SP Sport Bluresponse

In het segment van banden voor het dynamische rijden zijn prestaties het belangrijkst, maar premium producenten vergeten ook niet de belangrijkste parameters, met name rijveiligheid en comfort. Dunlop SP Sport Bluresponse garandeert dankzij de unieke constructie van het loopvlak een 2,8 m kortere remweg op nat en 3 m kortere remweg op droog wegdek.

 

Dunlop SP Sport Bluresponse

 

Hoe presteert Dunlop SP Sport Bluresponse volgens onze gebruikers?

 • 'Zeer, zeer laag geluidsniveau. Het gevoel van het rijden in een luxe auto. Je hoort alleen het geruis van de lucht rond de auto. Zeer goed dempen van oneffenheden en een goede grip in bochten. Het gemiddelde brandstofverbruik daalde met 0,3 l/100 km, vooral in het stadsverkeer. Ga zo door. ' (Andrzej)

 • 'Banden presteren geweldig. Ze hebben vooral uitstekende rijeigenschappen zoals een zeer goede grip op droog en nat wegdek, laag geluidsniveau en wat meer - ze zien er echt mooi uit op velgen. Ze laten bochten snel en veilig afnemen. Ik kan deze banden van harte aanbevelen.' (Piotr)

 • Ik raad deze banden aan, in het begin waren de woorden van de Oponeo verkoper verdacht voor mij (hij kon deze banden zeer aanbevelen, ook al toen ik voor Goodyear koos), maar ik vertrouwde hem en nu betreur ik dit beslist niet! Ik ben ook verkoper dus ik was voorzichtig en ik heb alle parameters gecheckt in vergelijking met andere banden. Ik raad deze banden echt aan!  (Emil)

 

Wist je dat...

De oprichter van het bedrijf, John Boyd Dunlop, heeft de eerste luchtbanden in de wereld gecreëerd.  De uitvinding was bedoeld voor de fiets van de zoon van Dunlop van rubber, pomp te ze op met een voetbalpomp.

 

3. Fulda EcoControl HP - het model voor zuinige bestuurders

Fulda EcoControl HP

Fulda EcoControl HP

Zorg je voor het milieu en wil je je uitgaven voor het gebruik van de auto minimaliseren? Het bedrijf Fulda biedt een uitstekende oplossing aan die beide kwesties combineert. Door het gebruik van een moderne EcoTread technologie verlaagt de band de rolweerstand aanzienlijk om daardoor de kooldioxide emissie te minimaliseren en het brandstofverbruik te verlagen van de eerste kilometers.

 

Fulda EcoControl HP

 

Fulda EcoControl HP werd vooral gewaardeerd door bestuurders met een gematigde rijstijl. Onze klanten hebben op dit model al meer dan 6 mln kilometers gereden en meer dan 700 opinies geplaatst. Hieronder een paar van deze:

 • 'We hebben nogmaals Fulda gekozen en we zijn weer niet teleurgesteld. De banden presteren goed zowel in het stadsverkeer, als ook op langere afstanden. We hebben geen irriterende geruis opgemerkt. De banden werden gekocht voor de familie stationwagen. We zijn tevreden met onze keuze.' (Voytek

 • 'Een zeer goede band. Hij wordt gemonteerd op een dienstauto, dus maakt hij veel kilometers. Een zeer goede grip van de auto zowel op een droog als ook op een nat wegdek. Ook geen problemen tijdens het remmen. In het algemeen - een zeer goede band tegen een redelijke prijs. Ik kan deze band zeker aanbevelen!' (Krzysztof

 • 'Prima banden. Goede prestaties binnen en buiten de stad. Dit jaar had ik de kans om de prestaties van de auto in de bergen testen en ik moet toegeven dat deze banden geweldig op bergweggetjes presteerden. Goede aankoop, ik beveel ze aan.' (Kamil)

 

4. Uniroyal RainExpert – regenbanden van een top producent

Uniroyal wordt al jarenlang beschouwd als een marktleider binnen de productie van banden op een nat wegdek. Gebruikte technologieën zorgen voor de bescherming tegen aquaplaning en onverwachte slip.  Cruciale elementen zijn specifiek gesneden blokken, die de band in een vlotte waterafvoer ondersteunen. 

 

Uniroyal RainExpert

 

De uitstekende parameters van het model RainExpert, dat al jarenlang op de markt is, worden opgemerkt door onze gebruikers, die dit model een gemiddelde beoordeling van 4,2 gaven.

 • 'Ik heb deze banden nog meer geprijsd tijdens de regen, toen ik snel naar het ziekenhuis  moest met mijn kind. De grip was geweldig en ik kwam op tijd.'  (Tommy Lee)

 • 'Diegenen die deze banden zullen kopen, zullen zeker toegeven dat het een goede en betaalbare keuze is. Veilig en duurzaam.' (Logo)

 • 'Briljante banden. Ideale prestaties onder alle omstandigheden. Ik heb er niets negatiefs ovr te zeggen. Ik weet alleen wel dat ik over een paar jaar weer dezelfde banden zal kopen, anderen zal ik niet overwegen.' (Potek)

 

Wist je dat...

De eerste Uniroyal fabriek (die in 1877 werd opgericht) voor de grap ‘harem’ werd genoemd, want de meeste medewerkers waren vrouwen.

 

5. Dębica Presto – de Poolse vertegenwoordiger van de budgetklasse

Dębica Presto

Dębica Presto

Het asymmetrische loopvlak met zijn veelzijdige prestaties en het speciale rubbermengsel op basis van silica maken Dębica Presto een goed alternatief voor duurdere klassen auto’s. Unieke technologieën, die door het bedrijf Goodyear ondersteund worden en grote ervaring in het ontwerpen van banden, beïnvloeden de ongewone kwaliteit van Dębica producten.

 

Dębica Presto

 

In de maat 195/60 R15 hebben al bijna 140 bestuurders hun ervaringen met Dębica Presto beschreven.  Een paar interessantste:

 • 'Banden gedragen zich ideaal op nat en droog wegdek. Op een nat wegdek is de ABS nog nooit ingeschakeld en de banden slijpen niet (zelfs na zware regenval). Voor deze prijs - geweldig. Ik heb wel een vergelijking, naar werk toe rij ik op verschillende Koreaanse banden - DĘBICA is aanzienlijk beter. Voor deze prijs hebben ze geen tegenstander. Vroeger reed ik ook op DĘBICA en mijn volgende banden zullen zeker ook DĘBICA zijn.' (Robert)

 • Ik ben zeer tevreden, ik ben op deze banden door hele Europa gereden en prima, niets slechts gebeurde. Ik heb helemaal geen opmerkingen, op een nat wegdek werken ze zeker goed voor mij, maar ik heb geen vergelijking. Op mijn oude banden blokkeerden wielen zich steeds bij het remmen omdat ik geen ABS heb, op deze banden heb ik zulke problemen nog niet meegemaakt.  (król)

 

Hoe kun je goede zomerbanden kopen?

Stap 1: Lees de beoordelingen van bestuurders over banden waarin je geïnteresseerd bent (door het lezen van dit artikel heb je dat al gedaan).

Stap 2: Zie of de door jou gekozen banden in de tests van autotijdschriften of automobielclubs deelnemen. Resultaten van een bepaald model in de tests kan je zien in de beschrijving van de band op ons internetportaal.

Stap 3: Check de parameters op het bandenlabel van de gekozen band, beschikbaar bij Oponeo. Daardoor kun je informatie lezen over de remweg op een nat wegdek, rolweerstand (invloed op brandstofverbruik) en het externe geluidsniveau.

Stap 4: In het geval van twijfels, vertrouw op de adviezen van specialisten. Neem contact met ons op (020 790 2079) en we helpen je om de beste banden voor je auto te kiezen.

Wat vindt u van dit artikel?
Beoordeel ons

Dank u wel
Plaats uw opmerking
(Pas op! De inhoud van de geplaatste berichten worden gemodereerd.)

 1. Veilig betalen
  & SSL certificaat
 2. Snel en gratis bezorgd
 3. Alleen originele
  producten
 4. Al meer dan
  2.000.000 klanten
 5. Europees
  verkoopnetwerk