De beste zomerbanden 2018 in de maat 195/65 R15 volgens bestuurders

 • Auteur: BANDEN-OPONEO.BE

Denk je over de keuze van banden voor het komende zomerseizoen na? We hebben voor jou de beoordelingen van onze klanten samengevat over de populairste modellen in de maat 195/65 R15 en een ranglijst van de best beoordeelde banden gecreëerd. Geniet van de ervaring van andere bestuurders en kies de ideale banden voor jouw auto.

 

Ford Focus is een van de auto’s waarop banden in de maat 195/65 R15 worden gemonteerd
Ford  Focus is een van de auto’s waarop banden in de maat 195/65 R15 worden gemonteerd (fot. ford.com)

 

We stellen vijf modellen in de maat 195/65 R15 voor, die de beste onder zomerse omstandigheden en tijdens het dagelijkse gebruik waren, volgens onze gebruikers. Deze maat wordt het vaakst gebruikt op auto’s zoals: Volkswagen Passat, Opel Astra, Renault Megane, Ford Focus, Skoda Octavia en Kia Cee’d.

 

Heb je twijfels over de optimale bandenmaat voor jouw auto?

Gebruik onze bandenconfigurator!

 

Ranglijst van de beste zomerbanden 195/65 R15 volgens Oponeo klanten

 

MODEL

BEOORDELING

Michelin ENERGY SAVER+

4,45 (zie recensies)

Continental ContiPremiumContact 5

4,4  (zie recensies)

Bridgestone Turanza T001

4,4  (zie recensies)

Dunlop SP Sport Bluresponse

4,35 (zie recensies)

Goodyear Efficientgrip Performance

4,35 (zie recensies)

stand per maart 2018

*de beoordelingen betreffen de gepresenteerde bandenmaat, de volledige beoordeling van het betreffende model kan enigszins afwijken van de gepresenteerde beoordeling. Er is een beoordelingsschaal 1-6 van toepassing, waarbij 6 de hoogst mogelijke beoordeling is.

 

1. Michelin ENERGY SAVER+ wordt het hoogst beoordeeld door de bestuurders

Michelin ENERGY SAVER+  is een technologische stap vooruit in de wereld van banden voor het dagelijkse gebruik. Unieke veiligheidsparameters en uitstekende prestatie, gegarandeerd door de Eco N Grip oplossing, verstevigen de duurzaamheid van de banden en optimaliseren rolweerstand. 

Het gebogen profiel zorgt voor een 10% groter contactoppervlak en verhoogt daardoor de stabiliteit en de precisie van het rijden. Het model van de Franse premium producent is een uitstekende oplossing voor het verkeer binnen en buiten de stad, ongeacht het weer.

 

Michelin ENERGY SAVER+

 

Michelin ENERGY SAVER+ kreeg van onze klanten bijna 260 opinies, waarvan meer dan helft de hoogste mogelijke beoordelingen zijn.  

 • “De banden Michelin Energy Saver+ zijn fantastisch. Vooral op een nat wegdek kun je het verschil zien tussen deze banden en goedkopere modellen, die ik in het verleden had.  De auto heeft een zeer goede grip op de weg. De rijveiligheid is onvergelijkbaar, zelfs tijdens regenbuien. Op een droog wegdek ook geweldig.  Wat meer, de banden zijn zeer stil.  […]” (Tomek)

 • „Ik kan op deze banden vertrouwen onder alle omstandigheden. Ik ben zeker van de veiligheid in mijn auto. Waarom? Omdat ik Michelin Energy Saver + banden heb. Ik kan ze zeker aanbevelen.’ (Jan)

 • ‘De banden worden voor het eerste zomerseizoen gebruikt.  Na de montage op de vooras voel ik de aanzienlijke verbetering van rijcomfort, afnemen van bochten, kortere remweg op natte en droge wegen, lagere rolweerstand en geluidsniveau. Ik beveel deze banden aan iedereen aan, die rijveiligheid en rijcomfort waardeert.’  (Marian

 

Wist je dat...

Michelin, behalve de productie van banden, ook bekend staat om het uitgeven van reisgidsen en de beste restaurants in de wereld met zijn keurmerk - ‘Michelinster’.

 

2. Continental ContiPremiumContact 5

Continental ContiPremiumContact 5

Continental ContiPremiumContact 5

Het tweedelige loopvlak met een asymmetrisch profiel beschermt effectief tegen het verlies van grip zowel op een nat, als ook op een droog wegdek. Driedimensionale randen verkorten de remweg en macro blokken garanderen de rijveiligheid bij hoge snelheden.

Dankzij het gebruik van een modern rubbermengsel is dit model niet alleen veilig en efficiënt maar ook milieuvriendelijk. De actieve samenstelling zorgt ervoor de kooldioxide emissie te reduceren.

 

Continental ContiPremiumContact 5

 

Continental ContiPremiumContact 5 is een uitstekend voorbeeld van banden, die zowel goede beoordelingen van klanten krijgen als ook de erkenning van experts in internationale tests.  Onze klanten schreven over dit model:

 • ‘Voor mij geweldig, de beste die ik ooit gebruikte. Het is een voorspelbare band met fantastische prestaties op droog en nat wegdek. In de bochten werken ze stabieler dan mijn laatste banden – en hebbn een betere grip (zeker). Ten opzichte van rijeigenschappen zit Conti er ver boven. Super gedrag op natte wegen, in bochten, perfect remmen en starten.’ (Rafał

 • 'Eerder had ik een ouder model van de Continental Contact 2. Ik was ook daarmee tevreden. Maar het model ContiPremiumContact 5 is uitstekend! Zeer laag geluidsniveau, bij snelheden van 50-90 km/u en op goede wegen hoor je deze banden bijna niet. Ze zijn geweldig op een nat wegdek, ABS in de auto hoef niet eens in te schakelen. Ze zijn echt hun prijs waard, ik beveel ze van harte aan iedereen aan.' (Andrzej)

 

3. Bridgestone Turanza T001

Bridgestone Turanza T001

Bridgestone Turanza T001

Bridgestone Turanza T001 is de optimale keuze voor alle bestuurders, die van volle prestaties en rijveiligheid willen genieten en ook het milieu niet willen vergeten.

Dit model gebruikt een moderne NanoPro-Tech technologie, die de rolweerstand zelfs tot 19% reduceert. Deze technologie wordt gebaseerd op een vlak profiel en een groter contactoppervlak.  Unieke groeven van het loopvlak reduceren de trillingen en het lawaai dat door banden wordt gegenereerd. Daardoor wordt elke rit zeer plezierig. 

 

Bridgestone Turanza T001

 

Bridgestone Turanza T001 is de ideale balans tussen prestaties, duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Onze klanten onderscheidden deze band door zijn parameters in het gematigde stadsverkeer. Hier een paar interessante opinies:

 • ‘Bridgestone Turanza zijn bijzondere duurzame, veilige en stabiele banden. Ze zijn stil wat mij groot genoegen doet. Op een nat wegdek geven ze rijstabiliteit, ook in de bochten. Op een droog wegdek voel je de grip, zonder negatieve invloed op brandstofverbruik en rolweerstand. Ik beveel deze banden zonder twijfel aan.’  (Damian)

 • 'Geweldige banden, de grip is net zoals de auto aan het wegdek vastgeplakt is! Ik beveel de banden aan iedereen aan, die rijcomfort en kwaliteit tegen een redelijke prijs waardeert! Goed besteed geld!’ (Dawid)

 • ‘De beste banden waarop ik ooit heb gereden en ik rij al meer dan 35 jaar auto. Rijcomfort en rijveiligheid boven alles.’ (Marek)

 

Wist je dat...

De Bridgestone fabriek in de Amerikaanse staat Noord-Carolina heeft een nul hoeveelheid afval dat op de stortplaats gaat. Dat toont de zorg aan, die het Japanse bedrijf voor het milieu over heeft.

 

4. Dunlop SP Sport Bluresponse

Dunlop SP Sport Bluresponse

Dunlop SP Sport Bluresponse

De beste band met een sportief karakter bleek de Dunlop SP Sport Blueresponse te zijn. Deze band is bestemd voor auto’s binnen de midden en premium klasse en presteert goed onder alle zomerse omstandigheden in Europa. Dit model garandeert niet alleen het rijcomfort maar ook brandstofefficiëntie en milieuvriendelijk gebruik.

Het asymmetrische loopvlakprofiel garandeert veelzijdige prestaties en een uitstekende grip. Dankzij de efficiënte waterafvoer wordt het rijden precies en stabiel ongeacht het weer.

 

Dunlop SP Sport Bluresponse

 

96% van de bestuurders, die Dunlop SP Sport Blueresponse beoordeelden op Oponeo, willen deze banden aan andere gebruikers aanraden. Zij zijn daarom een van de populairste banden in de maat 195/65 R15 die al door meer dan 570 van onze klanten werd gerecenseerd. 

 • ‘Dunlop banden is de hoogste klasse ten opzichte van de elke parameter en ook het goede uiterlijk. Tot nu toe heb ik zowel premium banden gebruikt, als ook binnen de medium en de economische klasse. [...] Op een nat wegdek gedragen ze zich alsof de auto aan het wegdek vast geplakt zit. Er onstaat geen slippen, zelfs niet in scherpe bochten. Op een droog wegdek ook zonder bezwaren. Ik beveel deze banden aan ieder voorzichtig mens aan, die rijveiligheid en rijcomfort waarderen.’ (Piter)

 • ‘Voor mij is de rijveiligheid het belangrijkste, vooral omdat ik vaak met kinderen rij. Op deze banden voel je in feite het rijcomfort en het rijplezier en de grip en de reacties van deze banden zijn ook heel goed. Voor mij geweldig, de beste die ik ooit heb gehad. Aanbevelenswaard.’ (moniquet)

 • ‘Ik gebruik deze banden al bijna een jaar en ik ben zeer tevreden. De auto rijdt zoals op sporen, zeer goede grip op de weg. Ik beoordeel het rijcomfort zeer hoog - ze zijn stil, je voelt maar een kleine rolweerstand, duidelijk merkbaar - in mijn geval - is het lagere brandstofverbruik. Ik beveel deze banden aan!’ (Michał)

 

5. Goodyear Efficientgrip Performance

Goodyear Efficientgrip Performance

Goodyear Efficientgrip Performance

Een van de populairste banden in de maat 195/65 R15 is ontworpen door het Amerikaanse bedrijf Goodyear, dat niet voorgesteld hoeft te worden. De hoge kwaliteit van de producten van dit merk zijn resultaat van het gebruik van pionier technologieën en uitsluitend de beste materialen. Dat beïnvloedt de rijveiligheid aanzienlijk. ActiveBraking is verantwoordelijk voor de zelfs 8% kortere remweg.

 

Goodyear Efficientgrip Performance

 

Goodyear Efficientgrip Performance wordt zeer graag gekozen in meeste beschikbare maten. De bandenmaat 195/65 R15 werd door 230 bestuurders beoordeeld en daardoor kreeg de band een koppositie op de ranglijst.

 • ‘Banden gecheckt op de snelweg, buiten de stad maar ook in het stadsverkeer gedurende het weekend. Fantastische bestuurbaarheid op droog en nat wegdek. De banden zijn mega stil. Ze kunnen zonder problemen met het water omgaan, bij grote snelheden, op rechte wegen en in de bochten’ (mookie)

 • ‘Zeer goede banden onder alle omstandigheden. Bij hoge snelheden voel ik me zeker en het lawaai is niet groot en stoort me niet. In de regen is de waterafvoer goed. Zeer goede bestuurbaarheid, het gedrag van de auto is voorspelbaar en stabiel. Heel goed gedrag op oneffenheden. Ik beveel deze banden aan.’ (Monika)

 • ‘Banden zijn in alle opzichten heel goed. Uitstekende rijeigenschappen en een stille rolweerstand zijn hun belangrijkste voordelen. Dat is eigenlijk alles waardoor goede banden moeten worden gekenmerkt.' (Zbigniew)

Bandenlabel

 

Hoe kun je de beste banden kiezen?

Voor een aankoop is het goed om informatie daarover in verschillende bronnen te checken. Beoordelingen van andere klanten zijn zeer belangrijk, ze gebruiken deze banden dagelijks en kennen hun voordelen en nadelen. 

Een andere belangrijke bron zijn ook auto organisaties en tijdschriften die ranglijsten en seizoensgebonden tests publiceren.  Het beste idee is om resultaten van tests te vergelijken met echte beoordelingen van bestuurders om te checken of deze overlappen. 

Het is ook goed om de informatie op een bandenlabel te bestuderen, die ook op Oponeo beschikbaar is, bladzijde ‘EU Label’. Daar krijg je informatie over het geluidsniveau dat door de band gegenereerd wordt, de brandstofefficiëntie en het gedrag op nat wegdek.

Als je nog steeds niet helemaal zeker bent, kun je altijd het advies van specialisten inwinnen.  Bel ons op (02 880 02 10) en we gaan je helpen om de beste banden voor je auto te kiezen.

Wat vindt u van dit artikel?
Beoordeel ons

Dank u wel
Plaats uw opmerking
(Pas op! De inhoud van de geplaatste berichten worden gemodereerd.)

 1. Veilig betalen
  & SSL certificaat
 2. Snel en gratis bezorgd
 3. Alleen originele
  producten
 4. Al meer dan
  2.000.000 klanten
 5. Europees
  verkoopnetwerk