De beste zomerbanden 2018 in de maat 205/55 R16 volgens bestuurders

 • Auteur: BANDEN-OPONEO.BE

Wil je ideale zomerbanden voor jouw auto makkelijk en snel kiezen? Check onze ranglijst en zie welke modellen in de maat 205/55 R16 dit jaar in het bijzonder worden aanbevolen door bestuurders. Dat is een zeer waardevolle bron van informatie uit de eerste hand, die een uitstekende inspiratie voor een aankoop kan zijn. Andere bestuurders hebben hun banden getest onder verschillende omstandigheden en gedurende lange tijd, daardoor zijn hun beoordelingen betrouwbaar en geloofwaardig.

Klanten van Oponeo hebben al meer dan 100.000 opinies over banden toegevoegd en met dank aan hen kon deze samenvatting ontstaan. Nogmaals bedankt voor jullie tijd en we presenteren de actuele ranglijst van de best beoordeelde banden in de populaire maat 205/55 R16 en we hopen dat deze behulpzaam zal zijn.

Banden in de maat 205/55 R16 worden gemonteerd o.a. op: Audi A3, A4, A6; BMW Seria 3; Ford Focus, Mondeo; Mercedes C Klasse; Renault Laguna, Megane; Seat Leon; Skoda Octavia, Superb; Toyota Avensis; VW Golf, Passat (afhankelijk van generatie, versie, motorsterkte, enz.). Dat zijn natuurlijk niet de enige modellen van auto’s met deze banden maar dat zou toch moeilijk zijn om alle mogelijkheden hier opnemen.  Als je niet weet welke bandenmaat bij jouw auto past, check onze bandenconfigurator.

 

Zomerbanden moeten veilig, duurzaam en economisch zijn.
Zomerbanden moeten veilig, duurzaam en economisch zijn.

 

Ranglijst van de beste zomerbanden 205/55 R16 volgens Oponeo klanten

Voor het derde jaar achtereen werd de toppositie ingenomen door Dunlop SP Sport Bluresponse en Goodyear Efficientgrip Performance. Deze modellen hebben dezelfde gemiddelde beoordeling ten opzichte van zichzelf maar ook ten opzichte van vorige jaren, maar Dunlop werd toch vaker beoordeeld dan Goodyear. De volgende in de rij zijn Dunlop SP SportMaxx RT en Michelin ENERGY SAVER+, met minder beoordelingen, maar even positief zoals de leiders. Een beetje slechter resultaat heeft Continental ContiPremiumContact 5 dit jaar gekregen, maar het aantal opinies en gehandhaafd niveau van vorig jaar bevestigen zijn vastbesloten populariteit en uitstekende prestaties, die door bestuurders worden geprijsd.

 

Bandenmodel

Beoordeling*

1. Dunlop SP Sport Bluresponse

4,4 (zie recensies)

2.Goodyear Efficientgrip Performance

4,4 (zie recensies)

3.Dunlop SP SportMaxx RT

4,4 (zie recensies)

4. Michelin ENERGY SAVER+

4,4 (zie recensies)

5. Continental ContiPremiumContact 5

4,3 (zie recensies)

*Beoordelingen betreffen de gepresenteerde bandenmaat. Volle beoordeling van het model kan een beetje afwijken van de gepresenteerde (stand per februari 2018).

 

Dunlop SP Sport Bluresponse (beoordeling 4.4)

Dunlop SP Sport Bluresponse

Dunlop SP Sport Bluresponse

Dunlop SP Sport Bluresponse is een band die de modernste technologieën gebruikt.  Daardoor wordt deze band door zijn zeer goede prestaties onder alle omstandigheden gekenmerkt. De klasse van het model Bluresponse wordt ook bewezen door zijn resultaten in bandentests (voor 4 jaar neemt hij regulair topposities in te tests van ADAC, AutoBild, Auto Zeitung of Auto Motor und Sport).

In de opinies over dit model kun jij lezen dat de band solied en economisch is en het rijden daarop zeer comfortabel en veilig is.

 • ‘Zeer soliede banden tegen een redelijke prijs. Ik heb daarop meer dan 20.000 km afgelegd en ik ben tevreden met deze aankoop. Het eerste element dat mij verbaasd, was hun stilte. Ik heb wel een verschil gevoeld in vergelijking met oudere banden. Het andere pluspunt is het brandstofverbruik: ik rijd rustig maar wel dynamisch. In Skoda is het brandstofverbruik rond 5.0 (factueel, niet volgens de indicator waar het lager is). Op mijn oude banden, met een vergelijkbare rijstijl was het brandstofverbruik rond 5.5. Misschien is het geen groot verschil maar toch. Ik zocht ook een band met de goede grip op nat wegdek en hier ben ik ook niet teleurgesteld. De auto rijdt stabiel bij elke snelheid.’  Jacek S.

 • ‘Tegen deze prijs vermoedelijk de beste banden.  Ik heb twee gekocht en ik besloot om er nog twee bij te kopen. Ik zou geen betere, meer betrouwbare banden tegen deze prijs kunnen vinden. Toen ik ze kocht ken ik het label B A 68 dB niet. Mijn zoon heeft me de betekenis daarvan verteld en hij kon niet geloven dat deze banden hebben zulke parameters hebben. Bedankt Oponeo!'  Bogusław

 

Dunlop SP Sport Bluresponse

 

Goodyear EfficientGrip Performance (beoordeling 4.4)

Goodyear EfficientGrip Performance

Goodyear EfficientGrip Performance

Goodyear EfficientGrip Performance is een premium band die als een van de beste voor het zomerseizoen wordt beschouwd. Dat is de meest geavanceerde technologie die heel goed tijdens het dagelijkse gebruik werkt. Dit model wordt ook zeer vaak in de tests geprijsd.  De kwaliteit van deze band wordt bewezen door topposities in de tests van ACE/GTU, ADAC, "Auto Zeitung", "Auto Bild" of "Auto Motor und Sport".

In de opinies over de banden Goodyear EfficientGrip Performance kun je lezen:

 • ‘Banden gecheckt op autosnelwegen, buiten de stad, en in het stadsverkeer tijdens het weekend. Fantastische bestuurbaarheid op droog en nat wegdek. Banden zijn mega stil. Ze kunnen zonder problemen met het water omgaan, bij grote snelheden, op rechte wegen en in de bochten.' Mookie

 • ‘Van het ruime aanbod van verschillende banden besloot ik om deze banden  te kiezen en ik ben niet teleurgesteld. Het rijgedrag van deze band is enorm goed, zowel op nat, als ook op droog wegdek. Vooral in de bochten is de grip van deze banden geweldig. Na een seizoen geen zichtbare slijtage. Ik beveel deze banden aan andere bestuurders aan.' Marek

 

Goodyear EfficientGrip Performance

 

Dunlop SP SportMaxx RT (beoordeling 4.4)

Dunlop SP SportMaxx RT

Dunlop SP SportMaxx RT

Dunlop SP SportMaxx RT is een premium klasse band die geweldige grip op droog en nat wegdek garandeert, zelfs tijdens het dynamische rijden. Stabiel afnemen van bochten, kortere remweg en lage rolweerstand voor nog veiligere, meer comfortabele en economische ritten. Hoge kwaliteitsparameters van banden worden bewezen door topposities in prestigieuze tests zoals Sport Auto of Auto Zeitung.

Voorbeeldige beoordelingen van Dunlop SP SportMaxx RT:

 • ‘Tot nu toe heb ik op  Bridgestone (Potenza) gereden. Dat was een uitstekende band maar... Ik maakte eens 360 graden op een natte weg in een bocht, ik reed niet sneller dan normaal. Misschien was het slip asfalt, misschien was er iets gemorst op de weg maar ik besloot om een andere band te checken. Een van de adviezen van Dunlop met een sportieve rijstijl heeft me overtuigd. Ik beveel SP Sport Maxx RT aan bestuurders met een agressieve en zeer snelle rijstijl aan. De band is niet goedkoop, hij heeft niet zo veel loopvlak maar de kwaliteit moet wel kosten. Een bijzonder regenachtige zomer gaf me een mogelijkheid om zijn grip in de natte bochten te checken. De auto heeft een zeer goede grip op de weg en het remmen is geweldig. Wat meer kan je van sportieve banden verwachten? Misschien is het wegrijden een beetje slechter (met maximale motortsterkte), maar niet slechter dan bij de concurrenten.’ Mark

 • ‘Beste banden waarop ik ooit heb gereden. Uitstekende prestaties onder alle omstandigheden, het is moeilijk om te slippen, zeer voorspelbaar. Bij het plotselinge remmen onder hoge snelheid wordt de bestuurbaarheid volledig behouden. Ze zijn ook zeer stil, je hoort ze alleen een beetje boven 140 km/u. En nog het brandstofverbruik - in vergelijking tot mijn oude banden 0,5-1L lager, dus dat is best veel. Ze zijn elke cent waard maar het lukte me om deze nieuwe banden zeer goedkoop te krijgen.’ Bircov

 

Dunlop SP SportMaxx RT

 

Michelin ENERGY SAVER+ (beoordeling 4.4)

Michelin ENERGY SAVER+ is een premium klasse band die uitstekende prestaties onder alle omstandigheden garandeert. Het innovatieve, asymmetrische loopvlak garandeert de grip zowel op een droog, zoals op een nat wegdek. Dankzij het geoptimaliseerde rubbermengsel is dit model duurzaam en de rolweerstand is aanzienlijk gereduceerd. Het rijden op ENERGY SAVER+ is hoog comfort, veiligheid en laag brandstofverbruik. Sinds 2013 krijgt deze band regulair een van de beste beoordelingen in de prestigieuze tests zoals ADAC, Auto Bild, Gute Fahrt of ACE/GTU.

 • ‘Banden Michelin Saver + zijn fantastisch. Vooral op een nat wegdek kan je het verschil zien tussen deze banden en goedkopere modellen, die ik in het verleden had. De auto grijpt een weg zeer goed. Rijveiligheid is onvergelijkbaar, zelfs tijdens regenbuien. Op een droog wegdek ook geweldig. Wat meer, de banden zijn zeer stil. Ik heb tot nu toe 15.000 km afgelegd en ik zie geen slijtage. Mijn auto is Passat B5 1.8T en mijn volgende banden zullen ook Michelin zijn. IK BEVEEL DEZE BANDEN AAN!’ Tomek

 

Michelin ENERGY SAVER+ 

 

Continental ContiPremiumContact 5 (beoordeling 4.3)

Continental ContiPremiumContact 5

Continental ContiPremiumContact 5

Continental ContiPremiumContact 5 is een uitstekend premium product. Hij werkt goed op medium klasse auto’s en op luxueuze auto’s. Zijn grootste voordelen zijn: uitstekende grip, optimale bestuurbaarheid onder verschillende omstandigheden, korte remweg op elke wegdek en lage rolweerstand - daardoor het comfortabele rijden. Sinds 2012 neemt dit model altijd een toppositie in de belangrijkste bandentests zoals ADAC, Auto Bild, Auto, Motor und Sport.

De opinies spreken voor zichzelf, 95% van onze klanten bevelen deze band aan.  Bestuurders prijzen het gedrag op een nat wegdek en de betrouwbaarheid van het rijden die ze dankzij Continental ContiPremiumContact 5 krijgen.

 • ‘Bij de aankoop van deze banden heb ik veel opinies op het internet gelezen, de meeste waren zeer goed. Ik werd ook overtuigd door het feit dat VW gebruikt deze banden als een originele uitrusting. Als zo een groot bedrijf vertrouwde in deze banden, kon ik in hen ook vertrouwen. Op het begin was ik een beetje bezorgd door hun prijs. Banden zijn toch het enige onderdeel in een auto dat het contact met het wegdek heeft. Daardoor besloot ik om niet te besparen op banden en ook op een aankoop bij verschillende - vaak niet zo betrouwbare - leveranciers.  Tot nu toe werd ik niet een teleurgesteld met deze banden, zowel met de stilte tijdens het rijden zoals met de grip tijdens het noodremmen.' Stanisław

 • ‘Hallo, ik beveel banden ContiPremiumContact 5 aan iedereen aan. Ik gebruikte ContiPremiumContact 2 en ik besloot om volgende banden van dit merk te kopen. Ik ben niet teleurgesteld. Conti heeft een zeer goede grip op nat wegdek wat me positief verbaasd. Ik kan alle bochten vlot afnemen bij grote snelheden zonder bang te zijn voor slippen.  Aanbevelenswaard product. P.S. Ik beveel ook Oponeo aan, behendige en aangename service.'  Max

 

Continental ContiPremiumContact 5

 

4 stappen naar de aankoop van banden

 • Stap 1: Check de beoordelingen van bestuurders over banden die je intereseren (na het lezen van dit artikel heb je dat al gedaan.)

 • Stap 2: Zie of de door jou gekozen banden door auto tijdschriften of organisaties werden getest. Resultaten van een band in de tests kan je zie zien in de beschrijving van de band op onze internetportaal.

 • Stap 3: Check EU label. Daardoor kom je te weten over het remmen op nat wegdek, de rolweerstand (invloed op brandstofverbruik) en het externe geluidsniveau.

 • Stap 4: Als je nog twijfel hebt, vertrouw in adviezen van specialisten. Neen contact met ons op (020 790 2079) en we gaan je helpen om de beste banden voor je auto te kiezen.

 

Veel winkelplezier!

Wat vindt u van dit artikel?
Beoordeel ons

Dank u wel
Plaats uw opmerking
(Pas op! De inhoud van de geplaatste berichten worden gemodereerd.)

 1. Veilig betalen
  & SSL certificaat
 2. Snel en gratis bezorgd
 3. Alleen originele
  producten
 4. Al meer dan
  2.000.000 klanten
 5. Europees
  verkoopnetwerk