De beste zomerbanden 2018 in de maat 215/55 R16 volgens bestuurders

 • Auteur: BANDEN-OPONEO.BE

Als je de keuze van zomerbanden in de maat 215/55 R16 overweegt, bevelen we je aan om onze ranglijst na te kijken, waarin we beoordelingen van onze klanten hebben samengevat. Bestuurders beoordeelden hun banden ten opzichte van de belangrijkste parameters. Daardoor weten we welke modellen het overwegen waard zijn voor het komende seizoen zijn.

Klanten van Oponeo hebben samen al meer dan 100.000 opinies toegevoegd en daardoor hebben ze ons geholpen om deze ranglijst te creëren. Dat is een zeer nuttige terugkoppeling voor ons, producenten en andere gebruikers. De banden werden onder verschillende omstandigheden en voor langere tijd getest, daardoor zijn de beoordelingen door een hoog niveau van betrouwbaarheid en geloofwaardigheid gekenmerkt.

Onze samenvatting omvat vijf modellen, die als de hoogsten door gebruikers werden beoordeeld. Het is goed te weten dat de bandenmaat 215/55 R16 voorkomt onder auto’s zoals: Citroen C4 en C5, Ford Mondeo, Ford Focus, VW Passat, Audi A4 en A6, Peugeot 308 of Opel Vectra C.

Ben je niet zeker wat de juiste bandenmaat voor jouw auto is? Gebruik onze bandenconfigurator.

 

Banden in de maat 215/55 R16 worden gemonteerd o.a. op Audi A4 (fot. Audi).
Banden in de maat 215/55 R16 worden gemonteerd o.a. op Audi A4 (fot. Audi).

 

De beste zomerbanden 215/55 R16 volgens Oponeo klanten

Bandenmodel Beoordeling*

1. Goodyear Efficientgrip Performance

4.4   (zie recensies)

2. Uniroyal Rainsport 3

4.4   (zie recensies)

3. Continental ContiPremiumContact 5

4.35 (zie recensies)

4. Dunlop SP Sport Bluresponse

4.3   (zie recensies)

5. Hankook Ventus Prime3 K125

4.3   (zie recensies)

*Stand per februari 2018. Er is een beoordelingsschaal 1-6 van toepassing, waarbij 6 is de hoogste mogelijke beoordeling.

 

Goodyear Efficientgrip Performance (gemiddelde beoordeling 4.4) 

Goodyear Efficientgrip Performance

Goodyear Efficientgrip Performance

Goodyear EfficientGrip Performance is een premium band die zeer vaak aanwezig in is op verschillende ranglijsten en wordt beschouwd als een van de beste voor het zomerseizoen. De meest geavanceerde technologieën maken dit model perfect voor het dagelijkse, intensieve gebruik. Uitstekende prestaties op nat en droog wegdek, maximaal verkorte remweg en rijcomfort vormen de meeste voordelen van dit product.

Bestuurders schrijven over Goodyear EfficientGrip Performance:

 • ‘Voor de aankoop hield ik ook rekening met andere banden - zowel goedkopere, als ook duurdere. Vandaag weet ik dat het een goede keuze was. De band grijpt de natte en droge weg goed en het dynamische afnemen van bochten heeft geen negatieve invloed op het rijcomfort. Ik was zeer positief verbaasd met het geluidsniveau - tot 120 km/u hoor je de banden helemaal niet, bij 140/150 km/u is het lawaai acceptabel - in vergelijking met winterbanden is dat de helft van de schaal. Het brandstofverbruik op deze banden is ook bewonderenswaardig, vooral als de auto vol gepakt is en ik een langere afstand rijd - dan zie je lage rolweerstand duidelijk. Als je al snel rijdt, heb je weinig brandstof meer nodig om deze snelheid te behouden. Als je veel rijdt, bespaar dan niet op goede banden. Besparing kan soms wraak nemen en ik wens niemand dat‘ Piotr

 • ‘Zeer goede grip van de auto zowel op een droog als ook op een nat wegdek. Het gedrag van de band is zeer goed tijdens het remmen op een nat wegdek en op stenen bestrating. Zeer goede waterafvoer beschermt tegen aquaplaning. Zeer stille band. Bartek P.

 

Goodyear Efficientgrip Performance

 

Uniroyal Rainsport 3 (gemiddelde beoordeling 4.4) 

Uniroyal Rainsport 3

Uniroyal Rainsport 3

Uniroyal Rainsport 3 is een vertegenwoordiger van de medium klasse, die dezelfde gemiddelde beoordeling zoals de leider van onze samenvatting heeft. De band is een ideale oplossing voor bestuurders, die veiligheid en rijcomfort zoeken tegen een gunstige prijs. Dit model zal zeer goed presteren onder zware weersomstandigheden, zelfs tijdens het dynamische rijden.

Voorbeeldige meningen van klanten over Uniroyal Rainsport 3:

 • ‘Zeer lage prijs in verhouding met uitstekende parameters. Ik ben zeer tevreden en positief verbaasd met de kwaliteit.’ Leszek

 • ‘Uitstekende banden, op nat wegdek hebben ze misschien geen concurrenten, vooral tegen deze prijs en dat zijn geen compromis banden (prijs). Ze verdienen de beste beoordeling - het uitstekende product, banden zijn ook zeer mooi wat niet helemaal onbelangrijk is - professioneel uiterlijk en professionele eigenschappen. Ik beveel ze van harte aan! Marek S. Lublin


Uniroyal Rainsport 3

 

Continental ContiPremiumContact 5 (gemiddelde beoordeling 4.35)

Continental ContiPremiumContact 5

Continental ContiPremiumContact 5

Continental ContiPremiumContact 5 blijft sinds 2012 een van de leiders van prestigieuze tests en versterkt zijn positie elk jaar. Het is een betrouwbaar model premium zomerband, vooral gewaardeerd voor zijn hoge prestaties en uitstekende grip op elk wegdek, verbeterde bestuurbaarheid en lage rolweerstand.

Gebruikers prijzen Continental ContiPremiumContact 5 voor de garantie van volle controle over het voertuig, ongeacht de omstandigheden, en het comfortabele en economische rijden:

 • ‘Ik gebruik deze banden nu ongeveer 5 maanden. De beste banden die ik ooit heb gehad, onder verschillende auto’s. Ik wou banden hebben die vooral de goede grip in de regen garanderen. De banden hebben aan mijn verwachtingen 100% voldaan, ik beoordeel deze met 6+! De banden zijn stil, ze geven een hoog rijcomfort en ze grijpen de weg net alsof ze geplakt waren, zowel op een droog, als ook op een nat wegdek. Het rijden is stabiel op autosnelwegen tijdens regenbuien bij een snelheid van meer dan 140 km/u. Ze zijn zeer voorspelbaar, het remmen op een nat wegdek 5+. Als ik de banden nogmaals zou moeten kiezen, zou ik zeker dezelfde kiezen. Ik beveel deze banden aan.’ Grzegorz

 • Eerder had ik een ouder model van Continental Contact 2. Ik was ook daarmee tevreden. Maar dit model ContiPremiumContact 5 is uitstekend! Zeer laag geluidsniveau, bij snelheden 50-90 km/u en op goede wegen hoor je deze banden bijna niet. Ze zijn geweldig op een nat wegdek, ABS in de auto hoeft niet in te schakelen. Ze zijn hun prijs echt waard, ik beveel ze van harte aan iedereen aan. Zeer comfortabel rijden op deze banden. Ik ben in Kroatië geweest, ik heb meer dan 5000 km gereden en het rijcomfort was zeer hoog. Zeer goede banden!’ Andrzej Prądzyński


Continental ContiPremiumContact 5

 

Dunlop SP Sport Bluresponse (gemiddelde beoordeling 4.3) 

Dunlop SP Sport Bluresponse

Dunlop SP Sport Bluresponse

Op de volgende positie van onze ranglijst staan banden Dunlop SP Sport Bluresponse. Ze hebben hun hoge beoordeling niet zonder reden gekregen. Dit product wordt beschreven als ‘grip zonder compromis’. Dat is een bijzonder kenmerk, dat grote invloed op de veiligheid heeft. De banden hebben een asymmetrisch loopvlakprofiel, dat door hoge duurzaamheid en optimale prestaties wordt gekenmerkt. Daardoor wordt dit merk zo graag door de klanten gekozen.

Bestuurders waarderen ook, behalve de veiligheid, het economische rijden:

 • ‘Ik heb de band Blueresponse in mei 2013 gekocht. Na een half jaar gebruik en ongeveer 20.000 km op deze band kan ik met zekerheid schrijven dat het een goede keuze was. Dat is de beste band voor het economische rijden op langere afstanden die ik ooit heb gehad. De aankoop van de set werd gedekt door een half jaar brandstofefficiëntie. Ik heb ook andere, even goede banden op mijn andere auto: Michelin EnergySaver, maar Dunlop Blueresponse is een beetje beter qua besparing. Ik was ook verbaasd over het gedrag van de banden in de regen. Deze band remt echt goed in de regen (mijn vorige banden veroorzaakten lichte slippen en problemen met de tractie op spoorvormingen - dit effect bestaat met deze banden niet het de remweg is korter).’ Przemek

 • ‘Zeer soliede banden tegen een redelijke prijs. Ik heb daarop meer dan 20.000 km afgelegd en ik ben tevreden met deze aankoop. Het eerste element dat mij verbaasd, was hun stilte. Ik heb wel een verschil gevoeld in vergelijking met oudere banden. Het andere pluspunt is het brandstofverbruik: ik rijd rustig maar wel dynamisch. In Skoda is het brandstofverbruik rond 5.0 (factueel, niet volgens de indicator waar het lager is). Op mijn oude banden, met vergelijkbare rijstijl was het brandstofverbruik rond 5.5. Misschien is het geen grote verschil maar toch. Ik zocht ook een band met de goede grip op nat wegdek en hier ben ik ook niet teleurgesteld. De auto rijdt stabiel bij elke snelheid.’ Jacek S.

 

Dunlop SP Sport Bluresponse

 

Hankook Ventus Prime3 K125 (gemiddelde beoordeling 4.3) 

Hankook Ventus Prime 3 K125

Hankook Ventus Prime 3 K125

Hankook Ventus Prime3 K125 is de opvolger van de band Hankook Ventus Prime2 K115, die laatste jaar in onze ranglijst stond. Dit model behoort tot het UHP segment, dat met het gebruik van moderne technologie werd ontworpen. De midden klasse garandeert een ideale prijs-kwaliteitsverhouding. Dit model zorgt voor de evenwicht tussen prestaties en veiligheid, met het behouden van volle prestaties onder alle weersomstandigheden.

Bestuurders, die dit model beoordeelden onderdrukken zijn betrouwbaarheid en rijcomfort:

 • ‘Ik zou deze banden voor geen andere vervangen - dankzij deze banden kan ik altijd mijn reizen fantasie uitleven zonder bang te zijn voor ongelukken van hun kant. Ze hebben mij nooit teleurgesteld. Ik geeft de hoogste beoordeling: 6.” Ania M.

 • ‘Het rijden op deze banden is super fijn, de banden zijn zeer stil en ze dempen alle oneffenheden zeer goed. Ik heb in de regen gereden - de bestuurbaarheid is zeer goed en het remmen probleemloos. Ik beveel deze banden aan bestuurders aan. Ik moet ook toevoegen dat mijn zwager ook deze banden heeft gekocht en hij is ook tevreden.’ Irek

 

Hankook Ventus Prime3 K125

 

Hoe kun je banden voor de zomer kiezen?

 

De keuze van juiste banden is de garantie voor veilig en comfortabel rijden.
De keuze van juiste banden is de garantie voor veilig en comfortabel rijden.

 

De keuze van juiste banden vereist het gebruik van verschillende informatiebronnen. Een van de belangrijkste zijn de beoordelingen van andere bestuurders, die dankzij het rijden op een bepaald model kennen goed zijn nadelen en voordelen.

De even belangrijke bron van informatie zijn auto organisaties en tijdschriften die seizoengebonden bandentests uitvoeren. Daardoor kun je de beoordelingen van bestuurders en specialisten vergelijken en zien of ze overlappen.

We aanbevelen ook om de informatie op het bandenlabel te lezen. Daar kunnen we meer leren over rolweerstand, geluidsniveau en gedrag op nat wegdek.

Mocht je nog twijfels hebben, neem dan contact op met een van onze experts, die je zal helpen om de juiste banden te kiezen.

 

Veel winkelplezier!

Wat vindt u van dit artikel?
Beoordeel ons

Dank u wel
Plaats uw opmerking
(Pas op! De inhoud van de geplaatste berichten worden gemodereerd.)

 1. Veilig betalen
  & SSL certificaat
 2. Snel en gratis bezorgd
 3. Alleen originele
  producten
 4. Al meer dan
  2.000.000 klanten
 5. Europees
  verkoopnetwerk