Check uw order
In het geval van de particulier geef alstublieft uw ordernummer en naam, voor een bedrijf vul uw BTW-nummer.

Check de status

Check de status van uw order

WAAROM KOPEN BIJ ONS
 1. Veilig betalen
  & SSL certificaat
 2. Snel en gratis bezorgd
 3. Alleen originele
  producten
 4. Al meer dan
  2.000.000 klanten
 5. Europees
  verkoopnetwerk

Michelin CrossClimate

Bandenmaat kiezen:

Fabrikant:
Michelin
Seizoen:
All season
Aantal:
96 / st.
Kopen
4,3
Review: Goed 111130 222 meningen

Michelin CrossClimate beschrijving

Michelin CrossClimate heeft drie pieken met een sneeuwvlokje - 3PMSF. Het kan ook daar worden gebruikt waar verplicht is met winderbanden te rijden. Als u het hele jaar met zomer- of winterband reist, is dan dit model perfect voor u.

Deze band wordt uitsluitend in Europa geproduceerd - in twee fabrieken in Spanje en twee in Duitsland.Het ontwikkelen van de band heeft3 jaar geduurd. De band is in 7 Europese landen bij de temperaturen van -30°C tot 40°C getest. Voordat het model op de bandenmarkt werd geleverd, heeft het in de testperiode 5 miljoen kilometers gereden, was aan 1000 laboratoriumtests onderworpen.michelin-cross-climat


Dit bandmodel is een meer geavanceerde ontwerp in vergelijking met andere all-season banden . Het is niet verrassend dat in het etiketteringssysteem van banden Michelin CrossClimate de hoogste „A” klasse in de categorie: prestaties op nat wegdek heeft bereikt. Zowel volgens de criteria voor zomerbanden als ook voor winterbanden. In de categorie geluid heeft de band ook de beste beoordeling gekregen.De hoogste klassen in de etikettering is het gelukt dankzij o.m. het moderne loopvlak te bereiken. Directioneel loopvlakpatroon is de beste bescherming tegen aquaplaning (slip op nat wegdek). In dit loopvlak heeft de producent de zelfblokkerende 3D lamellen geplaatst. De plaatsing ervan lijkt op constructie van zomerbanden en de vorm van lamellen lijkt op deze in de winterbanden. Dat alles zorgt ervoor dat de breedte van lamellen van de omstandigheden afhankelijk is. Dankzij grip van de band op het wegdek, zorgt dus voor tractie en juist gedrag in bochten onafhankelijk van de omstandigheden (ook op glad wegdek).


De band behalve de 3D lamellen wordt ook voorzien van de blokken met afgeschuinde randen. Hierdoor heeft het model grote contactoppervlakken met het wegdek en de kortere wegdek op verschillenhet wegdektypes. Michelin CrossClimate is geproduceerd van flexibel rubbermengsel. Het is het volgende element dat het gedrag van de band op nat, droog en met sneeuw bedekt wegdek. De bevatte silica vermindert warmteafgifte van de band.In vergelijking met de zomerbanden en All Season banden wordt Michelin CrossClimate gekenmerkt door bv:

- met 3 m kortere remweg op nat wegdek dan de zomerband (bij 6°C),

- met 5 m kortere remweg op droog wegdek dan All Season band (bij 14°C),

- met 7 m kortere remweg op droog wegdek dan winterband (bij 14°C).

Michelin is een van de grootste bandenondernemingen op de markt. De Franse firma is de eigenaar van bandenmerken zoals: BFGoodrich, Kleber en Kormoran. De producten van dit merk behoren tot premium segment. De firma is al sinds 1889 actief.

Michelin CrossClimate beoordeling

Resume: 4,3 Resume: De gemiddelde beoordeling is een gewogen gemiddelde van de verschillende prestaties en is geen rekenkundig gemiddelde. Sommige eigenschappen van de banden hebben een hoger of kleiner invloede op de totale beoordeling. 222 opinie's

goed
 • Eigendomskosten: Invloed op bedrijfskosten 111130 4,3
 • Comfort: Invloed op rijcomfort 111140 4,4
 • Rijeigenschappen: Invloed op rijeigenschappen 111130 4,3

222 klanten heeft mening over deze band gegeven.

 • 5 114 mensen
 • 4 85 mensen
 • 3 11 mensen
 • 2 12 mensen
 • 1 0 mensen

94% gebruikers recommanderen deze band

94%

Informatie over banden worden verzameld voor 1735 dagen. In deze periode hebben we verzameld 222 meningen.
De totale door onze klanten gereden afstand is 1451000 km.

De hoogst beoordeelde parameter is: droge oppervlakte.

Deze band heeft de meest reviews ontvangen door de gebruikers van meestal binnenstad.

Deze band heeft de meest reviews ontvangen van de bestuurders die hun rijstijl bepalen als gematigd.

Laatste reviews:

Reviews per pagina:

 • een mening buiten NL Gebruiker: Damian
  Review: 4,6 111160

  Is deze mening behulpzaam? Ja Nee

  1 Persoon 0 Personen

  Ik heb de banden Michalin CrossClimate gekocht omdat mij oude banden spoedig vervangen moesten worden. Dit bandenmodel heeft me mijn vriend aanbevolen. Voor Nederlandse weersomstandigheiden zijn de vierseizoenen banden perfect. Je moet dan geen tijd en geld verliezen om je banden 2 keer per jaar te vervangen. Sommige 4seizoenen modellen mag je niet in Duitslang gebruiken omdat er geen symbool van sneeuwvolkje op staat, alleen M+S, maar op CrossClimate mag je door hele Europa rijden. Volgens mijn vriend mag de banden door 3-4 jaren gebruiken, maar hoelang je jouw banden gaat gebruiken is eigenlijk afhankelijk van jouw rijstijl. Deze banden zijn perfect voor mij omdat ik van snel en sportief rijden hou. Ik heb ze al in alle mogelijke omstandigheiden getest. Toen ik de banden heb vervangen, ben ik naar Polen gegaan met mijn auto waar door hele winter sneeuwde, soms lag op de straten 20cm sneeuw. Mijn Audi A6 ging zonder problemen door. Ook op natte wegen garanderen de banden perfecte grip en veiligheid. Rijcomfort is natuurlijk ook van de auto afhankelijk maar op deze is het rijden door een hobbelige weg ook zeer comfortlabel. Toen had ik Pirelli p7, ik was ook tevreden over die aankoop en heb duizenden kilometer op de banden gereden, maar als het over rijcomfort gaat, zijn de Michelin CrossClimate een beetje beter. Behalve deze voordelen heb ik gezien dat het brandstofverbruik iets kleiner is. De banden zijn hun prijs waard en kan ze van harte aanbevelen!
 • een mening buiten NL Gebruiker: Damian
  Review: 4,8 111180

  Is deze mening behulpzaam? Ja Nee

  0 Personen 0 Personen

  Eerst zou ik iets willen zeggen over rolweerstand van de banden. Ik gebruik mijn auto heel vaak en rijd echt veel, soms 1500km per week en nou is het brandstofverbruik blijkbaar kleiner. Band met zeer hoge kwaliteit die je zowel in winter als in zomer mag gebruiken, voor goede prijs verkrijgbaar, uitstekend op droog en nat weg dek, stabiel, makkelijk door moeilijke wegomstandigheiden en vooral comfortlabel wat zeer belangrijk is terwijl je veel met de auto rijdt. Perfect voor het rijden in Nederland maar heb de banden ook in Duitsland gebruit op sneeuw en ijs. Als de Michelin CrossClimmate geproduceerd werd en heb van mijn vriend iets over deze banden gehoord, wist ik al dat ik dit model zal kopen indien de banden die toen onder mijn auto zatten verstelen worden. Zo heb ik gedaan en ben niet teruggesteld. De beste eigenschappen van de banden zijn lage rolweerstand, veiligheid en rijcomfort! De banden zeker om aan te raden! Groetjes
 • een mening buiten NL Gebruiker: antonfoto4k.pl drony
  Review: 4,9 111190

  Is deze mening behulpzaam? Ja Nee

  0 Personen 0 Personen

  Na ontvangst van de banden had een negatief gevoel, omdat het loopvlak 1/3 lager was dan het loopvlak profiel van mij vorige winterbanden !!! Ik dacht door een paar dagen of ik de banden moet monteren of terugsturen naar Oponeo, maar heb besloten om de Michelin CrosClimate onder mijn auto zetten. Ik heb de banden toen getest in verschillende wegomstandigheiden en was erg positief verrast vooral dankzij een korete remweg op nat wegdek die de banden bieden. Ze waarborgen ook perfecte stabiliteit in scherpe bochten zodat ze veel vertrouwen geven ook bij hogere snelheiden. Dankzij de aankoop heb ik ook gezien wat een duurzame band betekent. Ik heb ze rond 20 maanden en ze geven zoveel vertrouwen als op het begin zowel in zomer bij een hoge temperetuur om droge wegen, als in de winter bij het temperatur onder 0, op sneeuw of op nat wegdek. De banden zijn niet de goedkoopste, maar je betaalt toch voor je veiligheid…
 • een mening buiten NL Gebruiker: Piotr P.
  Review: 4,6 111160

  Is deze mening behulpzaam? Ja Nee

  1 Persoon 0 Personen

  Voordat ik de banden gekocht heb, heb ik beoordelingen over alle all season banden van premium klasse gelezen. Na een maand heb ik besloten om Michelin CrossClimate te kopen en nou weet ik dat dit een perfecte keuze was. Banden op de site van Oponeo besteld voor een mooie prijs en binnen 1 dag ontvangen. Montage en balanceren zonder problemem. Toen de banden al onder mijn auto zatten ging ik met vakantie op een reis van 1.800 kilometer. De banden geven vertrouwen in alle omstandigheiden. Heb ze gebruik als het bijna 40 graden was, maar ook in Duitse winterse omstandigheiden terwijl buiten -20 graden was. Ben zeer tevreden dat ik deze banden gekozen heb, nou heb ik ze al anderhalf jaar en ik denk dat ik ze volgende anderhalf jaar nog zal gebruiken. Super premium band die je door heel jaar mag gebruiken, 100% veiligheid en betrouwbaarheid!!!
 • een mening buiten NL Gebruiker: Anonim
  Review: 1,9 190000

  Is deze mening behulpzaam? Ja Nee

  0 Personen 0 Personen

  Op de banden heb ik ongeveer 1000 kilometer op snelweg doorgereden en misschien 200km in stad en tot nu toe ben ik tevreden. In vergelijking met mij vorige banden die ook niet slecht waren, kan ik de Michelin CrossClimate met zuiver geweten aanbevelen aan iedere bestuurden. Ik had helaas nog geen kans om de banden om sneeuw te testen, maar in de winter zal ik nog iets meet over de banden schrijven. Heb wel door natte weigen gereden in moeilijke omstandigheiden en ook door modder. Ik hoop dat ik ze zolang zal gebruiken als mijn vorige banden (5 jaar). Dit model biedt eigenlijk iets hoger comfort dan mijn vorige Pirelli banden. Grip - perfect, remmen – super!!! Aanbevelen!!!

Reviews per pagina:

Michelin CrossClimate maten en prijzen

Selecteer bandenmaat

Aantal aanbiedingen per pagina:

Sorteren op:

Band naam: Maat: Indices: Prijs: Aantal:
205/55 R16 94 V 96 Kopen
175/65 R14 86 H 64 Kopen
165/70 R14 85 T 65 Kopen
175/70 R14 88 T 67 Kopen
185/60 R14 86 H 64 Kopen
185/65 R14 86 H 71 Kopen
195/55 R16 91 V 133 Kopen
215/45 R17 91 W 211 Kopen
215/50 R17 95 W 179 Kopen
215/55 R17 98 W 174 Kopen

Aantal aanbiedingen per pagina:

Michelin CrossClimate test

2018 test Auto Zeitung in de maat: 225/45 R17 2. plaats beoordeling:
test Auto Zeitung in de maat: 205/55 R16 1. plaats beoordeling:
test ADAC in de maat: 195/65 R15 1. plaats beoordeling: ruim voldoende
test Gute Fahrt in de maat: 205/55 R16 2. plaats beoordeling: goed
test Auto Zeitung in de maat: 205/55 R16 beoordeling: bijzonderlijk aanbevolen