Check uw order
In het geval van de particulier geef alstublieft uw ordernummer en naam, voor een bedrijf vul uw BTW-nummer.

Check de status

Check de status van uw order

Winterbanden

Winterbanden

Zorg voor uw eigen veiligheid. Wissel de banden naar winterbanden.

Bestsellers

Deze ranglijst geeft aan welke winterbanden het best verkochte zijn. Deze producten worden het best door onze klanten beoordeeld omdat ze aan super lage prijzen verkocht worden en tegelijkertijd uitstekende kwaliteit garanderen.

Ranglijst van winterbanden.

De ranglijst van winterbanden wordt gecreeerd op basis van meningen van onze klanten. De hoogst beoordeelde banden zijn op de top van de ranglijst en het best beoordeeld worden.

Merk

Op de markt bestaan er honderden banden producenten. Bekijk ons aanbod met winterbanden van de bekendste producenten.

Winterbanden

Winterbanden

Winterbanden zijn een speciale set banden ontworpen voor lage omgevingstemperaturen en sneeuw- of ijsbedekte bestrating. Winterbanden combineren een flexibele rubbercompound met kleine loopvlakblokken en honderden kleine insnijdingen, of lamellen, in het loopvlak zelf. Deze blokken en sneden zijn ontworpen om de band constant te laten buigen en “inbijten” op het wegdek, waardoor de grip op onvoorspelbare oppervlakken zoals sneeuw of ijs wordt gemaximaliseerd (om dezelfde reden kunnen winterbanden goed op onverharde wegen functioneren).

Wanneer zijn winterbanden veiliger dan andere bandensoorten?

Tegenwoordig zijn de meeste nieuwe auto's uitgerust met all-season banden die zijn ontworpen om “goed” te functioneren onder de meeste omstandigheden- maar nooit uitstekend. Winterbanden kunnen maar liefst 21% meer grip bieden dan all-season banden in vergelijkbare omstandigheden. Voor remmen in echt winterweer met een snelheid van 40 km/h op zomerbanden heeft u 34,2 meter nodig, een meer dan dubbel zo lange remweg dan de benodigde 16,5 meter met winterbanden!

In winterweer- wanneer de wegen bedekt zijn met sneeuw en/of ijs- gebeuren de meeste ongelukken. Wanneer moet je nu winterbanden monteren? Het veiligste is om op winterbanden over te gaan als de temperatuur onder de 7°C komt. Wissel alle vier de banden, alleen de aandrijfbanden wisselen kan de auto erg onstabiel en onvoorspelbaar maken, en verhoog de bandenspanning van je winterbanden met 0,2 bar in vergelijking met zomerbanden.

Winterbanden met een profieldiepte van minder dan 4 mm kunnen alleen nog als zomerband gebruikt worden (tot 1,6 mm).
Het is een goed idee om winterbanden eind oktober of aan het begin van november uit te zoeken als er nog genoeg keuze is voor de beste prijs.

Voor een betere grip in de winter worden ook smallere wielen aanbevolen omdat dit de druk op de oppervlakte onder de band – op de weg – verhoogt. Je kunt dus het beste een set smalle velgen met winterbanden aanschaffen en die zelf wisselen voor de brede zomerbanden als het seizoen erom vraagt, je banden gaan langer mee, je bezuinigt op de kosten van een bandenservice om te wisselen en het is een goede workout. Indien goed opgeslagen kunnen de winterbanden jaren meegaan.

Start winkelen