Autobanden

Motorbanden

Autobanden

Toepassen

Toepassen

Toepassen

Prijscategorie

-

Typische bandenmaten

120/70Z R17 160/60Z R17 120/70 R17 180/55 R17 130/70 R17 De matenlijst uitbreiden De matenlijst verkleinen

Populaire motorbanden

Metzeler ME 888 Marathon Ultra
3,9

8 reviews

Van 122 stuk
Michelin Road 6
5,0

1 beoordeling

Van 118 stuk
Bridgestone Battlax Hypersport S22
4,5

1 beoordeling

Van 91 stuk
Bridgestone BT 023
4,5

31 reviews

Van 99 stuk
Pirelli Scorpion Trail II
4,4

13 reviews

Van 127 stuk
Bridgestone BT 016 PRO
4,3

21 reviews

Van 97 stuk
Gratis levering
Levering met montage
Boven 7 miljoen klanten

Motorbanden van A tot Z

De eisen aan motorbanden zijn doorgaans zeer hoog

Dit type band moet zorgen voor goede grip, uitstekende stuurprecisie en uitzonderlijk rijcomfort. Motorbanden moeten ook zo worden ontworpen dat ze water efficiënt afvoeren. Ze moeten gemaakt zijn van hoogwaardige materialen die aangepast zijn aan lange afstanden en daarom bestand zijn tegen slijtage en schade. Belangrijk is dat de banden ook de prestaties van de motor beïnvloeden.

Set motorbanden

Motorfietsbanden worden meestal onderverdeeld in voorbanden en achterbanden. Het beoogde gebruik van de band wordt bepaald door de bandenfabrikant - het is absoluut cruciaal om deze aanbevelingen op te volgen. Dit heeft een enorme invloed op het gedrag van de motorfiets en dus op de veiligheid van de bestuurder.

De achter- en voorbanden zijn verschillend. Ze kunnen gemaakt zijn van verschillende rubbersamenstellingen. Waarom? Ze zijn verantwoordelijk voor verschillende aspecten van de prestaties; de voorbanden nemen bijvoorbeeld het grootste deel van de remkracht voor hun rekening. De achterbanden dragen op hun beurt de rotatiekracht van de motor over op de weg.

Om het hoogste veiligheidsniveau te garanderen, moeten banden worden gemonteerd zoals ze bedoeld zijn. In de meeste gevallen zijn er voor- en achterbanden en deze moeten worden gemonteerd volgens de aanbevelingen van de fabrikant.

Motorbanden - voor en achter hetzelfde Motorbanden - voor en achter verschillend

Voordelige motorbanden

Als u van plan bent nieuwe motorbanden te kopen, moet u op zoek gaan naar banden die bepaalde wenselijke parameters hebben, waaronder de juiste maat en het juiste doel, en banden die uw veiligheid garanderen. U kunt geen compromissen sluiten als dit betekent dat u uw leven en ledematen riskeert, dus u moet een model kiezen waarmee u zonder verrassingen kunt reizen. Goede banden zijn altijd een investering – zowel in veiligheid als in comfort.

Als we een beperkt budget hebben, is het de moeite waard om naar fabrikanten uit een lagere prijsklasse te kijken of speciale aanbiedingen te zoeken, waardoor we gerenommeerde modellen tegen aantrekkelijke prijzen kunnen kopen. Goedkope motorbanden zijn te vinden op Oponeo – dankzij een breed scala aan modellen en maten kunt u de beste band kiezen, zonder uw huishoudbudget zwaar te belasten. Gratis transport naar het afleveradres vertaalt zich ook in besparingen die in uw zak blijven. Wanneer u in onze online winkel koopt, bespaart u ook kostbare tijd, omdat u slechts een paar klikken verwijderd bent van het kopen van een set betaalbare banden voor uw motor.

 • Banden voor toermotor

  Banden voor sport- en toermotorfietsen moeten niet alleen uitstekende prestaties leveren bij hoge snelheden, maar ook lang meegaan. Dit zijn banden met een breed scala aan toepassingen. Let er bij de aanschaf van banden voor dit type motorfiets op dat ze een goede balans bieden tussen prestaties en duurzaamheid.

 • Banden voor sport tour motorfiets

  Banden voor sportmotorfietsen worden gekenmerkt door geweldige prestaties en een agressief uiterlijk. Een grote weerstand tegen loopvlakslijtage is ook een gewenste eigenschap van deze groep banden. Banden voor sportmotorfietsen moeten een grote stabiliteit garanderen, zowel op het circuit als op gewone wegen.

 • Banden voor chopper

  Banden voor toermotoren en choppers hebben bijzondere eigenschappen. Ze hebben de grootst mogelijke stabiliteit bij hoge belastingen nodig en hun loopvlak moet zo duurzaam mogelijk zijn.

 • Racemotorbanden

  Racemotoren moeten worden uitgerust met banden die ontworpen zijn voor rijden met hoge snelheid. De perfecte banden voor dit type voertuig zijn longitudinaal gegroefde banden (bedoeld voor gebruik op nat wegdek) of slick- of semi-slickbanden. Banden voor racemotoren hebben een versterkt ontwerp dat zorgt voor meer stabiliteit tijdens het rijden.

 • Scooterbanden

  Banden voor scooters hebben verschillende ontwerpen, afhankelijk van de motorinhoud van het voertuig. Ze moeten allemaal uitstekende prestaties leveren in rijomstandigheden in de stad. Ze zijn gemaakt van sterkere rubbersamenstellingen om een grotere weerstand tegen slijtage en beschadiging te garanderen. Een speciaal profielontwerp zorgt voor een betere waterafvoer, waardoor de banden betere rijprestaties leveren in verschillende seizoenen.

 • Banden voor klassieke motorfiets

  Klassieke motorfietsen zijn unieke voertuigen, niet alleen qua technologie maar ook qua design. Hetzelfde geldt voor banden voor klassieke motorfietsen. Ze zijn minder verkrijgbaar dan standaardbanden en worden in kleinere hoeveelheden geproduceerd, maar alleen klassieke banden passen goed bij het uiterlijk en de prestaties van een klassieke motorfiets.

 • Endurobanden

  Banden die zijn ontworpen voor enduro/cross street-motoren moeten goed werken op zowel traditionele wegen als off-road. Voordat je een definitieve aankoopbeslissing over enduro/cross street-banden neemt, moet je eerst uitzoeken hoe andere motorrijders hun prestaties op gravel, asfalt en zand beoordelen.

 • Crossbanden

  Banden voor terreinmotorfietsen moeten uitstekende prestaties leveren op moeilijk terrein. Ze moeten gemakkelijk modderige paden en losse oppervlakken zoals zand aankunnen. Dit wordt mogelijk gemaakt door een speciaal zelfreinigend profiel.

 • Banden voor bromfiets

  Banden voor bromfietsen moeten voldoende comfort en veiligheid bieden in stedelijke omstandigheden, maar ook off-road. Daarom zijn ze ontworpen op basis van motormodellen en vervolgens aangepast aan de behoeften van voertuigen met kleinere motorcapaciteiten. Bij het kiezen van een nieuwe set banden is het de moeite waard om te vertrouwen op vertrouwde fabrikanten en de meningen van andere gebruikers van dergelijke banden te lezen.

Fabrikanten van motorbanden

Wij verkopen motorbanden van meer dan twintig fabrikanten. Vergeet niet om banden te kopen in de maat die is aangegeven door de fabrikant van uw motor, omdat andere maten uw veiligheid of optimale prestaties niet kunnen garanderen.

De populairste fabrikanten van motorbanden zijn Metzeler, Pirelli, Michelin, Bridgestone, Dunlop en Continental, maar dit zijn niet de enige merken die de moeite waard zijn om te bekijken. Door het zeer grote aanbod motorbanden in onze winkel vindt u zeker het juiste model.

Als u niet zeker weet welk model het beste bij u past, neem dan contact op met onze experts, die u zullen helpen bij het kiezen van het juiste model.

Tests van motorbanden en gebruikersrecensies kunnen ook nuttig zijn bij het vinden van de juiste optie.

De bandentests worden regelmatig uitgevoerd door de grootste autoclubs en autotijdschriften. Tijdens deze tests controleren experts de belangrijkste prestatieparameters van verschillende bandenmodellen en selecteren de winnaar.

Gebruikersreviews zijn simpelweg opmerkingen van motorrijders over de banden die ze gebruiken. Door de tests en gebruikersbeoordelingen te lezen, kun je een goed idee krijgen van wat een bepaald bandenmodel kan doen.