Banden volgens seizoen

Zomerbanden

Autobanden

Toepassen

Toepassen

Toepassen

Toepassen

Prijscategorie

-

Typische bandenmaten

205/55 R16 195/65 R15 205/60 R16 225/45 R17 175/65 R14 185/65 R15 De matenlijst uitbreiden De matenlijst verkleinen

Veiligheid

Verbeter de remweg en de wegligging.

Imperial Ecosport 2
4,5

19 reviews

Van 44 stuk

Efficiëntie

Verlaag het brandstofverbruik en de gevoeligheid voor schade.

Pirelli P Zero
4,4

83 reviews

Van 95 stuk

Comfort

Rij met meer akoestisch comfort en verminder het gevoel van oneffenheden.

Hankook Ventus Prime4 K135
5,0

1 beoordeling

Van 67 stuk
Gratis leveringLevering alleen binnen Belgie
Levering met montage
Boven 7 miljoen klanten

Welke zomerbanden kunt u het best kiezen

Bent u benieuwd welke zomerbanden u moet kiezen? Voor de aankoop ontdek de resultaten van zomerbandentests die zijn uitgevoerd door de organisatie ADAC en de belangrijkste automagazines en websites. We presenteren ook onze eigen ranglijst op basis van klantbeoordelingen om u te helpen een goede beslissing te nemen.

Zomerbandentests

Testen van zomerbanden in magazijnen Testen van zomerbanden in magazijnen Bekijk meer >
ADAC zomerbandentests ADAC zomerbandentests Bekijk meer >

Wanneer u een keuze moet maken welke set zomerbanden u voor uw auto gaat bestellen, is het een goed idee om de jaarlijkse tests van automobielorganisaties en tijdschriften te bekijken. Speciale aandacht moet worden besteed aan wat wordt beschouwd als de meest prestigieuze en populaire bandentests die worden georganiseerd door de Duitse automobielclub ADAC.


Dit seizoen hebben de ADAC-specialisten gekeken naar de prestaties van zomerbanden in de maat 205/55 R16 (91 V). Twee banden scoorden als eerste hetzelfde in de ADAC-test. De ene is de Goodyear EfficientGrip Performance 2 en de andere is de Continental PremiumContact 6.

Ranglijst van zomerbanden

Om je te helpen een nieuwe set banden te kiezen voor de warmste tijd van het jaar, hebben we een zomerbanden-waardering samengesteld. We hebben de producten opgenomen die de beste beoordelingen van onze klanten hebben gekregen. Ze zijn getest in verschillende omstandigheden, zowel op droog als op nat wegdek.

Goedkope zomerbanden

Een lage prijs betekent niet noodzakelijkerwijs slechte kwaliteit en onbevredigende prestaties. Als je je afvraagt welke goedkope zomerbanden je moet kiezen, vind je op Oponeo een ruime selectie modellen van budgetfabrikanten. We bieden degelijke banden tegen aantrekkelijke prijzen. Qua prestaties zijn ze misschien niet zo goed als producten uit het hogere segment, maar ze zullen zeker voldoen voor wie waar voor zijn geld wil.

Wanneer moet u uw zomerbanden vervangen door nieuwe

Profieldiepte minder dan 4 mm

De eerste factor die bepaalt dat vervanging nodig is, is het moment van het overschreden van de minimale profieldiepte van de band. Deze bedraagt 1,6 mm en heeft tot gevolg dat de banden hun eigenschappen verliezen. Dit biedt dus niet voldoende veiligheid. Het is belangrijk om te weten dat zelfs een profieldiepte van minder dan 4 mm leidt tot verminderde grip en een slechtere waterafvoer, dus het bereiken van deze grens zou ons moeten motiveren om nieuwe banden te kopen.

Bandenslijtage
Nieuwe band
Profieldiepte en grip - Nieuwe band
Band gedeeltelijk versleten
Profieldiepte en grip - Gedeeltelijk versleten band
Band onder de norm
Profieldiepte en grip - Band onder de aanvaardbare limiet

Slijtage van het loopvlak minder dan 4 mm betekent dat de remweg 28% langer is op nat wegdek. Onderzoeksgegevens van de Motor Industry Research Association

Mechanische beschadigingen

Bandenschade is erg gevaarlijk en moet onmiddellijk leiden tot een bezoek aan de bandenspecialist. In sommige gevallen kunnen ze aanraden om het beschadigde model, beide banden op een bepaalde as of zelfs de hele set voor alle vier de wielen te vervangen, wat de verstandigste beslissing is om veilig te rijden.

Mechanische beschadigingen

In 2017 waren de beschadigde banden de reden voor elke vierde ongeval dat werd veroorzaakt door een technische storing van de voertuigen Gegevens uit het jaarverslag van het Hoofdbureau van Politie

5 jaar vanaf productiedatum

Naarmate banden ouder worden, verliezen ze hun eigenschappen en bieden ze niet langer dezelfde grip of remprestaties. Zelfs als de profieldiepte wettelijk is en de band geen zichtbare tekenen van veroudering vertoont, raden we aan de levensduur niet langer dan 5 jaar te laten zijn.

Productiedatum en leeftijd van de band

Wanneer wisselen naar zomerbanden

Zomerbanden moeten worden gemonteerd als de temperatuur hoger is dan 7 graden Celsius.
Wanneer wisselen naar zomerbanden

Wanneer u, op zomerbanden moet overstappen is, in tegenstelling tot wat het lijkt, helemaal niet afhankelijk van de maand. Vorst, die slechte wegomstandigheden veroorzaakt, kan nog steeds voorkomen in maart of zelfs april. De belangrijkste factor die het tijdstip van de bandenwissel beïnvloedt, is dus de gemiddelde dagtemperatuur. Als deze hoger is dan 7°C, is het tijd om met een nieuwe set banden naar de bandenspecialist te gaan.

Zomerbanden van A tot Z

Markeringen op zomerbanden

Voordat u een nieuwe set banden koopt, is het belangrijk om te letten op de autobandmarkeringen op de zijkant van de band. De belangrijkste hiervan is de bandenmaat, waardoor de band op het voertuig kan worden afgestemd. Niet minder belangrijk is het DOT-symbool, dat het fabricagejaar aangeeft. In tegenstelling tot winterbanden hebben zomermodellen geen seizoenslabel.

Markeringen op banden

Soorten loopvlak

Bij het kiezen van een nieuwe set zomerbanden is het essentieel om rekening te houden met het bandenprofiel. De constructie en typen variëren afhankelijk van het model. Het loopvlakpatroon heeft invloed op de belangrijkste factoren, zoals het vermogen om water of modder af te voeren of door sneeuw te snijden. Een band die goed is afgestemd op de omstandigheden garandeert niet alleen grip, maar ook een lage rolweerstand, wat resulteert in een lager brandstofverbruik en besparing.

Soorten loopvlak

De juiste bandenspanning voor zomerbanden

Om ervoor te zorgen dat u het maximale uit uw zomerbanden haalt, moet u ervoor zorgen dat uw banden de juiste spanning hebben. Informatie over de juiste bandenspanning vindt u op een sticker op de stijl van het bestuurdersportier of op de rand van het bestuurdersportier, op de tankdop of in de handleiding van uw auto. Let op de aangegeven bandenspanning, controleer deze regelmatig (bijvoorbeeld eenmaal per maand of voor elke lange reis) en vul zo nodig bij. Alleen dan profiteert u optimaal van uw zomerbanden.

Juiste bandenspanning

Wiel balanceren

Vergeet niet dat het balanceren van de banden van uw auto ook heel belangrijk is. Als dit verkeerd wordt uitgevoerd, kan het de ophanging negatief beïnvloeden. Dit leidt vaak tot " naar de zijkant trekken" en onregelmatige slijtage van het loopvlak, waardoor de banden eerder moeten worden vervangen.

Uitbalanceren van wielen

Prijzen van zomerbanden

In onze winkel vind je nieuwe banden in verschillende prijssegmenten: van de goedkoopste economy-modellen (optimale prestaties, zeer aantrekkelijke prijs), tot banden uit het middensegment (goede prijs-kwaliteitverhouding), tot premium modellen (hoogste prestaties, maar hogere prijs). Bekijk ons ruime assortiment zomerbanden om de banden te kiezen die het best bij uw wensen passen.

Houd uw handen schoon
aen laat de bandenmonteurs
de montage doen

Lees meer