Check uw order
In het geval van de particulier geef alstublieft uw ordernummer en naam, voor een bedrijf vul uw BTW-nummer.

Check de status

Check de status van uw order

WAAROM KOPEN BIJ ONS
 1. Veilig betalen
  & SSL certificaat
 2. Snel en gratis bezorgd
 3. Alleen originele
  producten
 4. Al meer dan
  2.000.000 klanten
 5. Europees
  verkoopnetwerk

Dunlop SP SportMaxx RT

Bandenmaat kiezen:

Fabrikant:
Dunlop
Seizoen:
Zomerbanden
Label:
C B B 70 dB
Meer
Aantal:
76 / st.
Kopen
4,5
Review: Aanbevelingswaardig 412 reviews

Dunlop SP SportMaxx RT beschrijving

Dunlop SP SportMaxx RT is de originele uitrusting van Mercedes C63 AMG AMG i C63 T. Dunlop SP SportMaxx RT is een band voor veeleisende autorijders die hoge kwaliteit en compromisloze prestaties in elke situaties waarderen. Het model is bedoeld voor snelle sportauto's en voor limousines met een hoog motorvermogen. De banden zijn voorzien van een asymmetrisch loopvlak, dit maakte het mogelijk om de perfecte paramaters zowel op nat als op droog wegdek te bereiken.De centrale rib verbetert de nauwkeurigheid van het besturen en de asymmetrische groeven maken perfecte grip zelfs op zeer natte weg mogelijk. Dit alles zorgt ervoor dat de auto met de banden Dunlop SP SportMaxx RT perfect en dynamisch op rechte weg als ook in bochten en bij dynamische manoeuvres kan worden bestuurd. Plat profiel van het loopvlak verhoogt de contactoppervlakte tussen de band en het wegdek en dit resulteert in een betere grip en de nauwkeurigheid van de besturing.De band is voorzien van een beschermingssysteem van de velg – de rubberen rand die de velg tegen beschadiging beschermt. Dankzij dit systeem is het niet nodig, zich bij gebruik van de banden Dunlop SP SportMaxx RT over wielvelgen zorgen te maken. De toevoeging van silica aan het rubbermengsel heeft tot de verhoging van de versnelling en beperking van rolweerstand bijgedragen wat in verlaagd brandstofverbruik resulteert. De band is ontworpen voor sportief en dynamisch rijden, daarom was de ontwikkeling van een goed, evenwichtig mengsel bij dit model een essentiële kwestie. Betere controle in bochten, snelle reactie op het gedrag van de bestuurder, perfecte besturing op nat wegdek – dat alles maakt van Dunlop SP SportMaxx RT de beste keuze voor autorijders die van snelheid en een sportieve rijstijl genieten.Informatie over de producent: De geschiedenis van de firma Dunlop dateert terug tot 1888. John Dunlop heeft in dat jaar de eerste luchtband uitgevonden en gepatenteerd. Het Britse merk behoort nu tot de onderneming Goodyear en beheert over merken als: Fulda, Sava, Arrowspeed. Behalve de bandenproductie voor personenauto's verlaten elk jaar 300.000 speciale racebanden de productielijnen van de firma.

Dunlop SP SportMaxx RT beoordeling

Resume: 4,5 Resume: De gemiddelde beoordeling is een gewogen gemiddelde van de verschillende prestaties en is geen rekenkundig gemiddelde. Sommige eigenschappen van de banden hebben een hoger of kleiner invloede op de totale beoordeling. 412 reviews

aanbevelingswaardig
 • Eigendomskosten: Invloed op bedrijfskosten 4,1
 • Comfort: Invloed op rijcomfort 4,4
 • Rijeigenschappen: Invloed op rijeigenschappen 4,6

412 klanten heeft mening over deze band gegeven.

 • 5 246 mensen
 • 4 154 mensen
 • 3 9 mensen
 • 2 2 mensen
 • 1 1 mensen

94% gebruikers recommanderen deze band

94%

Informatie over banden worden verzameld voor 3706 dagen. In deze periode hebben we verzameld 412 meningen.
De totale door onze klanten gereden afstand is 3998000 km.

De hoogst beoordeelde parameter is: droge oppervlakte.

Deze band heeft de meest reviews ontvangen door de gebruikers van meestal binnenstad.

Deze band heeft de meest reviews ontvangen van de bestuurders die hun rijstijl bepalen als gematigd.

Laatste reviews:

Reviews per pagina:

 • een mening buiten NL

  Maat: 205/55 R16

  Review: 4,4
  Dunlop SP SportMaxx RT zijn mijn tweede banden van Dunlop, in de laatste jaren reed ik op SP Sport 01. Mijn verwachtingen waren dus vrij hoog. Banden zijn relatief stil, SP Sport waren even Stiller maar dat maakt niet uit. De band is in een velgrandbescherming uitgerust die echt groot is en heel handig bij mijn aluminium velgen. Ik heb enkele keer tegen een stoeprand gereden en velg is niet beschadigd. Na ongeveer 15.000 kilometer in verscheidene omstandigheden kan ik toegeven dat de band altijd zich uitstekend gedraagt. Maakt niet uit of je op natte of droge wegdekken rijdt en behoudt altijd goede grip. Op Dunlop SP SportMaxx RT voel ik me veilig, ik heb altijd de controle over mijn auto. Ik rijd snel en dynamisch en met deze banden heb ik geen problemen in de bochten. Zelfs in het regen is ze goed genoeg. Op de droge wegdekken zijn ze gewoon geweldig – ik kan geen andere worden vinden. Zoals ik heb gezegd, ik hou van het snelle rijden – op autosnelwegen reed ik misschien met een snelheid van 130 km/h tot 140 km/h. Mijn auto blijft stabiel, ik voel geen trillingen in mijn stuur. Bij zulke snelheden maken ze een beetje geluid maar dat is geen lawaai. Dunlop SP SportMaxx RT verbruikt een beetje meer brandstof dan mijn oude banden. Het enige nadeel was dat ik waarschijnlijk een foutief stuk heb gekregen – er waren merkbare problemen met de uitbalancering. Andere drie banden zijn succesvol gemonteerd, zonder problemen. Na de montage voel ik echter geen problemen of trillingen. Sowieso ben ik echt tevreden. De prijs is aantrekkelijker dan bij andere banden van dezelfde klasse maar kwaliteit is vergelijkbaar, even beter dan bij sommige modellen. Kortom – ik ben veeleisend maar Dunlop SP SportMaxx RT hebben aan mijn alle verwachtingen voldaan.

  Is deze mening behulpzaam? Ja 3 Nee 0

 • een mening buiten NL

  Maat: 225/45 R17

  Review: 5,0
  Ik rijd ongeveer 60.000 kilometer per jaar in verschillende weersomstandigheden en daarom heb ik zeer goeie banden nodig. Tot nu toe kocht ik meestal banden zoals Pirelli of Goodyear. Ik heb een agressief rijstijl dus alle banden versleten zich heel snel. Ik heb nog nooit Dunlop banden gehad dus de aankoop van Dunlop SP SportMaxx RT was een soort van een experiment. Banden hebben goede beoordelingen en de prijs is aantrekkelijker (bijna 40 EUR goedkoper per stuk!) dan bij andere modellen van dezelfde klasse. Ik ben niet teleurgesteld maar zelfs tevreden en winterbanden zal ik ook van Dunlop kopen. Ze zijn stil en voeren water goed af. Dunlop SP SportMaxx RT grijpt de weg zelfs in de scherpe bochten. Duurzaamheid is ook belangrijk voor mij en tot nu toe heb ik geen slijtage opgemerkt – ik heb al circa 15.000 km op deze banden gemaakt en ik denk dat ik nog volgeden 50.000-60.000 km kan leggen daarop. Ze zien eruit aantrekkelijk, het loopvlak is uitstekend – past prima bij de sportwagens. Ik beveel deze banden aan – ze behouden goede verhouding tussen kwaliteit en de prijs.

  Is deze mening behulpzaam? Ja 1 Nee 1

 • een mening buiten NL

  Maat: 225/45 R17

  Review: 4,3
  Tot nu toe ben ik alleen 13.000 km op Dunlop SP SportMaxx RT gelopen. Mijn rijstijl is verschillend, soms rustig, soms snel en dynamisch (maar nooit agressief). Ik heb nog geen nadelen van deze band opgemerkt. Het lawaai is niet zo groot, bij de motor van Diesel nauwelijks hoorbaar. Op het droge oppervlakte redden ze echt goed bij redelijke snelheden, mijn auto behoudt zijn goede grip. Op natte wegdekken is het een beetje slechter. Bij het dynamische starten verloos ik grip enkele keren maar tijdens het rijden met een redelijke snelheid is water goed afgevoerd. Bij een plotseling remmen blijft de auto stabiel. Oneffenheden zijn redelijk goed ondergedrukt, het kon beter zijn maar ik heb een laag profiel dus misschien daar zit een probleem. Dunlop SP SportMaxx RT zijn beter dan ik dacht. Ik heb bijna geen slijtage opgemerkt, ik zie ook geen verandering in de prestaties. Banden zijn zo goed als net na de montage. Ik ben echt tevreden, misschien ga ik dit model nog in de toekomst kopen. Dunlop maakt goede banden.

  Is deze mening behulpzaam? Ja 0 Nee 3

 • een mening buiten NL

  Maat: 225/45 R17

  Review: 4,8
  Dunlop SP SportMaxx RT zijn uitstekend - lage rolgeluid is vooral merkbaar. Ik Kumhos eerder die problemen met een zaagtand hadden (vanwege de bandenslijtage en niet van de auto), dus het verschil was merkbaar. De grip op droge wegdekken is zo goed of even beter dan bij elke andere band die ik gebruikte. De grip op een nat wegdek is uitzonderlijk - zeker beter dan bij de banden die veel meer kosten. Ik hou heel veel van het rijden zonder verkeer 100 km/h op de bochtige asfaltwegen en ik hoop dat alle prestaties behouden kunnen worden en dat ik de controle over mijn auto heb. Met Dunlop SP SportMaxx RT kan mij niks verrassen – ik voel me veilig en zeker. Ik heb al 15.000 km gemaakt en ik ben echt tevreden. Bijna geen zichtbare slijtage. De banden waren goedkoper dan Michelin of Goodyear maar ik denk dat ze niet slechter zijn. Ik moet ook winterbanden van Dunlop testen, ik hoop dat ze even goed zullen zijn.

  Is deze mening behulpzaam? Ja 1 Nee 0

 • een mening buiten NL

  Maat: 225/55 R16

  Review: 5,0
  Ik heb de Dunlop SP SportMaxx RT in april gekocht voor de BMW 530d E39 gekocht. Ze zijn geweldig, het remmen zowel op natte zoals op droge wegdekken is fenomenaal. Ik heb het opgemerkt tijdens de plotselinge halte in het zware regen. De bestuurder die naast mij reed heb het remmen 10 meter verder beindigd. Ik voelde dus de remkracht in deze situatie. In de bochten voel ik me ook zeker en ik behoud de controle over mij auto. Ik rijd meestal buiten de stad dus met hogere snelheden en veilige, betrouwbare banden zijn belangrijk voor mij. De banden zijn ook beschikbaar tegen redelijke prijs. Dunlop SP SportMaxx RT kost minder dan meeste modellen van Michelin, Continental of zo maar ik zie eigenlijk geen groot verschil qua kwaliteit. De slijtage is ook vergelijkbaar, misschien een beetje snel, maar mijn alle banden verslijten zich snel door mij agressieve rijstijl.

  Is deze mening behulpzaam? Ja 1 Nee 0

Reviews per pagina:

Dunlop SP SportMaxx RT maten en prijzen

Selecteer bandenmaat

Aantal aanbiedingen per pagina:

Sorteren op:

Band naam: Maat: Indices: Prijs: Aantal:
C | B | B 70 dB
205/55 R16 91 Y 76 Kopen
E | B | 67 dB
205/55 R16 91 Y 112 Kopen
C | A | B 71 dB
225/40 R18 92 Y 99 Kopen
C | B | B 69 dB
225/45 R17 91 W 89 Kopen
D | B | B 72 dB
245/40 R18 97 Y 134 Kopen
C | B | A 68 dB
205/40 R18 86 W 201 Kopen
D | A | B 70 dB
205/45 R16 83 W 113 Kopen
B | C | A 68 dB
205/45 R17 88 W 122 Kopen
C | B | A 68 dB
205/45 R17 88 W 159 Kopen
C | B | A 68 dB
205/45 R17 88 W 174 Kopen

Aantal aanbiedingen per pagina:

Label

Label Rolweerstand C REMWEG OP NAT WEDGEK B
Kod QR

Dunlop

530099

205/55 R16 91 Y

C1

70

 • Dunlop
 • SP SportMaxx RT
 • 205/55 R16
 • 91
 • Y
 • C
 • B
 • B
 • 70 dB
 • Nee
 • Nee
 • SL
Produktinformatieblad

Dunlop SP SportMaxx RT test

2015 test Sport Auto in de maat: 235/35 R19 beoordeling: aanbevolen
test Auto Zeitung in de maat: 255/40 R18 beoordeling: bijzonderlijk aanbevolen