Check uw order
In het geval van de particulier geef alstublieft uw ordernummer en naam, voor een bedrijf vul uw BTW-nummer.

Check de status

Check de status van uw order

Camper- en caravanbanden

Camper- en caravanbanden; waar moet je op letten?

Wanneer je een caravan of camper hebt, dan is het belangrijk dat je voor de juiste banden kiest. De camper en caravan banden hebben immers veel meer te verduren dan de banden van een standaardauto. Moeten de caravan banden vervangen worden, dan is het goed om te weten waar je op moet letten bij caravan banden kopen. Is een caravan banden test bijvoorbeeld een goede graadmeter, of kun je beter naar het c bandenlabel van een caravan kijken wanneer je op zoek gaat naar nieuwe banden?

Zomerseizoen
van 310 Zie de aanbieding
Zomerseizoen
van 250 Zie de aanbieding
Allseason
van 212 Zie de aanbieding
Zomerseizoen
van 214 Zie de aanbieding

Caravan banden; wat is belangrijk om te weten?

Kun je geen camperbanden vinden met de juiste afmeting? Dan kun je ook kiezen voor vrachtwagenbanden. Het is wel verstandig om altijd eerst te kijken of er camperbanden beschikbaar zijn voor je camper voordat je kiest voor een vrachtwagenband. Vrachtwagenbanden zijn geschikt voor het hogere gewicht van de camper, maar zijn niet geoptimaliseerd voor campergebruik. Vandaar dat ‘echte’ camperbanden een betere optie zijn wanneer deze beschikbaar zijn voor je camper of caravan.

Zomerbanden bestelwagen

4,0

(42 reviews)

4,2

(39 reviews)

4,1

(29 reviews)

4,0

(28 reviews)

4,0

(26 reviews)

Winterbanden bestelwagen

4,0

(54 reviews)

4,3

(34 reviews)

4,2

(23 reviews)

4,0

(8 reviews)

Hoelang gaan camperbanden ongeveer mee?

Hoelang gaan camperbanden ongeveer mee?

De levensduur van camperbanden en caravanbanden is afhankelijk van een aantal factoren. Gebruik je de banden alleen op de juiste spanning en heb je een ontspannen rijstijl? Dan draagt dit sterk bij aan de levensduur van de banden. Zorg je er daarnaast voor dat de camper(banden) correct opgeborgen worden wanneer de camper bijvoorbeeld 11 maanden stil komt te staan? Dan verleng je de levensduur van de banden zelf ook.

De caravan banden moeten vervangen worden wanneer de profieldiepte onder de 1.6 millimeter komt, wanneer de band duidelijk uitgedroogd is of wanneer er sprake is van ‘vierkante’ banden.

Banden voor de caravan: alleen hoge prijzen?

Wanneer je op zoek bent naar nieuwe banden voor de caravan, dan is het goed om na te gaan hoe vaak je de camper of caravan gebruikt. Gebruik je deze eenmaal per jaar en wordt deze in de tussentijd op een goede plek (uit de zon, uit de wind, uit de regen en van de grond af) opgeborgen? Dan hoef je niet te kiezen voor de duurste banden; er zijn genoeg prijsvechters die prima caravanbanden ontwikkeld hebben.

Gebruik je de caravan echter veel vaker en ben je van plan om letterlijk duizenden kilometers te rijden? Dan raden we de caravan en camperbanden van de grotere merken aan. Bandenproducenten zoals Michelin en Goodyear hebben verschillende exemplaren in het aanbod waar je gerust een wereldreis mee kunt maken. Uiteraard kun je alle caravan banden (zoals de camperbanden 215 70 r15 en camperbanden all season) direct online bestellen. Weet je niet zo goed welke band geschikt is voor jouw caravan of camper, neem dan contact met ons op zodat we je persoonlijk verder kunnen helpen.

C banden voor de caravan zijn niet zomaar autobanden. Een caravan heeft namelijk een veel hoger gewicht, rijdt vaak veel langere afstanden en moet ook op grasvelden grip hebben om de camper of caravan op de juiste plek te stallen. Daarom hebben de caravan banden vaak een ander profiel dan een gemiddelde autoband; het profiel is zo ontwikkeld dat de caravan ook in zwaardere omstandigheden grip heeft.

Een van de belangrijkste verschillen tussen de banden voor de caravan en een auto is het draagvermogen van de band. Vanwege het hogere gewicht van een camper hebben de banden vaak extra versteviging in de zijkanten van de band. Dit is namelijk een van de zwakste plekken van een gemiddelde band; bij extra gewicht komt hier te veel gewicht op te staan. Dit zorgt niet alleen voor meer slijtage, het verhoogt ook het risico op een klapband. Vandaar dat de caravan banden extra versterkt zijn.

Start winkelen