Check uw order
In het geval van de particulier geef alstublieft uw ordernummer en naam, voor een bedrijf vul uw BTW-nummer.

Check de status

Check de status van uw order

WAAROM KOPEN BIJ ONS
 1. Veilig betalen
  & SSL certificaat
 2. Snel en gratis bezorgd
 3. Alleen originele
  producten
 4. Al meer dan
  2.000.000 klanten
 5. Europees
  verkoopnetwerk

Kormoran All Season 195/55 R16 91 V XL

Vergelijken

Naar de
lijst banden 195/55 R16

Bandenmaat:
195/55 R16
snelheidsindex:
V = max 240 km/uur
Draagvermogen:
91 = max 615 kg
Seizoen:
All Season banden
Voertuigtype:
Auto
 • Gratis levering
 • Bezorgingstijd: 3-4 dagen

Dit product werd gekocht gisteren om 18:27

 • beschikbaar:
  Meer dan 12 stuks op voorraad
  Aantal:
  54 / st.
  Kopen
  Label:
  E C 70 dB
  E C 70 dB
  Meer
WAAROM KOPEN BIJ ONS
 1. Veilig betalen
  & SSL certificaat
 2. Snel en gratis bezorgd
 3. Alleen originele
  producten
 4. Al meer dan
  2.000.000 klanten
 5. Europees
  verkoopnetwerk

Gebruikersbeoordelingen

Laatste reviews:

Er zijn meningen over banden verzameld.

Productomschrijving

Kormoran All Season 195/55 R16 91 V XL

De economyband Kormoran All Season is een interessante optie voor autorijders die hun voertuig willen voorzien van zo universeel mogelijk rubber. Dit vierseizoenenmodel is zo ontworpen dat het de wisselende vereisten van het Europese klimaat aan kan.


Het compound met een hoog silicagehalte zorgt ervoor dat de Kormoran All Season elastisch blijft bij zowel hoge als lage temperaturen. Het vierseizoenenmodel levert goede prestaties en een hoge mate van comfort in alle jaargetijden.


Ten opzichte van de concurrentie uit de economyklasse onderscheidt deze band zich door het innovatief vormgegeven loopvlak, dat lijkt op het skelet van een vis. Dit belangrijke detail ziet er niet alleen leuk uit maar zorgt er ook voor dat de auto stabiel rijdt en de remweg korter is bij alle weertypen. De


Kormoran All Season is een goede keuze voor automobilisten die op zoek zij naar solide banden voor uiteenlopende taken, en dat tegen een schappelijke prijs.Logo Kormoran


Kormoran is een Poolse fabrikant die gespecialiseerd is in voordelige banden voor personenauto's. De combinatie van aantrekkelijke prijzen en hoge kwaliteit heeft ertoe geleid dat het merk al jaren op waarde wordt geschat door de Europese weggebruiker.

De all season band Kormoran All Season behoort tot de economische klasse, en wordt dus gekenmerkt door zeer goede prestaties aan de scherpste prijs.
Je bekijkt nu een band in de maat 195/55 R16.
De band is nu beschikbaar in de maten van 13 tot 18 inches.
Het is een band met snelheidsindex V – de maximale snelheid waarmee je met deze band kunt rijden is 240 km/h. De band heeft een draagbaarheidsindex 91 - de maximale belasting die de band kan hebben is 615 kg.
De band heeft de volgende klassen op het label: E (rolweerstand), C (grip op een nat wegdek), 70 db (geluidsniveau).
De band die je nu bekijkt:
 • heeft een verstevigde constructie (het is meer bestendig tegen spanningen dan het standard model).

Bekijk andere 16 inch banden

Label

Band Kormoran All Season in de maat 195/55 R16 91 V, volgens de gegeven door de producent informatie, heeft die volgende parameters:

 • E
 • C
 • 70 dB
E C 70 dB

Brandstofverbruik (rolweerstand)

A klasse is de meest besparende klasse (heeft de laagste rolweerstand) en G klasse is het minst besparende klasse, dus heeft de hoogste rolweerstand. Rolweerstand heeft een inbloed op brandstofverbruik en dampen uitstoot. Hoe hoger rolweerstand hoe groter brandstofverbruik en uitlaatgassen uitstoot.

Remmen op nat wegdek

A-klasse betekent kortere remweg en G-klasse betekent lange remweg. Remmen op nat wegdek bepaald de grip van de band op zulke oppervlakte. Dus de hoogste klasse betekent de beste eigenschappen op natte oppervlakte. Dat is heel belangrijk voor de veiligheid op de weg.

Geluid buiten de auto

Door de banden gemaakte lawaai kunnen we met behulp van golven bepalen: 1 golf betekent een stille band en 3 golven betekenen een lawaaierige band. Bovendien naast deze golven kunnen we cijfers vinden, die het lawaai in decibellen (dB) bepalen.