Voorafgaand aan de aankoop van een nieuwe bandenset is het verstandig om te lezen hoe het rubber zich daadwerkelijk op de weg gedraagt. De meningen van andere automobilisten, die de modellen dagelijks aan de praktijk onderwerpen, zijn daarbij een zeer handige hulp. Daarom stellen wij elk jaar een ranking op van winterbanden in maat 185/65 R15 op basis van de beoordelingen van onze klanten. Dit is een betrouwbare informatiebron om op af te gaan.

Winterbanden moeten zelfs met extreme omstandigheden om kunnen gaan.Winterbanden moeten zelfs met extreme omstandigheden om kunnen gaan.

Op welke auto's tref je winterbanden in maat 185/65 R15 aan?

Winterbanden maat 185/65 R15 vind je onder meer op auto's als de Alfa Romeo 147; Audi A4; Citroën C3, Xsara Picasso; Dacia Logan, Sandero; BMW 3-serie; Honda Accord; Peugeot 207; Hyundai i30; Mercedes A-klasse; Nissan Almera; Opel Astra.

Weet je niet welke maat banden jouw auto heeft?

Gebruik dan onze bandenconfigurator!

Winterbanden maat 185/65 R15 – de ranking van de beste banden volgens automobilisten in 2022

PlaatsModel band
Score*
1.5,5
2.5,45
3.5,45
4.5,4
5.5,35

*De ranking van winterbanden maat 185/65 R15 is tot stand gekomen op basis van opinies uit formulieren die zijn ingevuld door klanten van Oponeo en gepubliceerd zijn tussen januari 2021 en september 2022. Daarbij gold een schaal van 1 tot 6. In het overzicht staan alleen banden die een bepaald minimumaantal beoordelingen hebben gekregen. De resultaten op de website kunnen verschillen van die in het overzicht, omdat de hier getoonde cijfers alleen betrekking hebben op de betreffende maat. In geval van een gelijk cijfer geeft het hoogste aantal gegeven beoordelingen voor de betreffende maat de doorslag.

1e plaats – Pirelli Cinturato Winter

De best beoordeelde band uit het overzicht van dit jaar is afkomstig van een van de oudste bandenfabrikanten ter wereld. De Pirelli Cinturato Winter is niet alleen ontworpen voor de veiligheid bij winters weer maar ook voor een positieve rijervaring. Daarom is het model uitgerust met een directioneel loopvlak dat het gevoel van slippen reduceert bij dynamisch rijden en de stabiliteit van het voertuig ten goede komt tijdens het manoeuvreren. 

De brede, geprofileerde groeven centraal op het loopvlak zorgen voor de afvoer van water, modder en sneeuw, zodat de wielen niet blokkeren wanneer je het gaspedaal dieper indrukt. Ook neemt hierdoor het risico op hydrodynamisch slippen en verlies van de controle over het stuur af. Dit alles gaat gepaard met een wintercompound dat optimaal elastisch blijft bij vorst en zich perfect aanpast aan de wensen van de gebruiker.


Wat zeggen automobilisten over de Pirelli Cinturato Winter?

Kort samengevat: een geweldige band die ik iedereen kan aanraden, vooral in deze prijsklasse. Ik had voorheen altijd Nokians maar heb nu eens Pirelli geprobeerd. Ik ben ermee in landen geweest waar echt een strenge winter heerste. De banden houden het voertuig perfect op de weg, ongeacht het wegdek, en op hellingen waar vele anderen moeite mee hadden, kwam ik zo boven. Een groot bijkomend voordeel is dat ze net zo stil zijn als zomerbanden. Je hebt geen last van het kenmerkende gezoem op droog asfalt. (Jan)

Ik kan deze banden ten zeerste aanraden. De prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend. Op veiligheid mag je bovendien niet bezuinigen. De band is geweldig op droog én nat wegdek. (Dennis)

2e plaats – Nokian Tyres WR D4

Dit Finse premiummerk staat al jaren bekend om zijn winterbanden voor echt zware omstandigheden. Het is dan ook geen verrassing dat hun vlaggenschip hoog in de ranking staat. Hoewel al enkele seizoenen verkrijgbaar, geniet de WR D4 niet-aflatende populariteit onder automobilisten, wat regelmatig tot uiting komt in onze rankings.

Bij sneeuw en lage temperaturen komt de Nokian Tyres WR D4 helemaal tot zijn recht. Het directionele loopvlak met brede centrale rib verbetert de stabiliteit terwijl het nauwkeurige lamellensysteem voorkomt dat de band stijf wordt bij vorst. In combinatie met het huismengsel Twin Trac Silica, bestaand uit natuurlijk rubber, silica en koolzaadolie, zorgt dit voor veel zekerheid achter het stuur, ook bij hoge snelheden. Een ander voordeel van deze band is het akoestische comfort, dat te danken is aan de Silent Sidewall-technologie.


Wat vinden automobilisten van de Nokian Tyres WR D4?

Deze banden waren een erg goede keuze. Ik ben heel tevreden met de goede grip onder alle omstandigheden, zowel op droog asfalt als bij regen, vorst en zelfs ijs. Behalve dat ze erg veilig zijn, wat het allerbelangrijkst is, zijn ze ook nog eens erg stil en zuinig. Ik kan ze met een zuiver geweten aan iedereen aanraden omdat ik voor veiligheid en uitstekend comfort een schappelijke prijs heb betaald als voor een band uit het middensegment. (Patricia)

Dit is mijn tweede jaar op Nokians en ze zijn geweldig bij droog en bij nat weer. Ik heb in Scandinavië gewoond en toen op deze banden gereden en ik zie geen reden om in Nederland iets te veranderen. (Luuk)

3e plaats – Nokian Tyres WR Snowproof

Het podium van winterbanden in maat 185/65 R15 wordt gecompleteerd door een andere band van de Finse premiumproducent. De Nokian Tyres WR Snowproof is een nieuwe generatie in de catalogus en een antwoord op het veranderende Europese klimaat. Behalve aanpassing aan winters weer moet de band ook veiligheid bieden op natte wegen en dat lijkt gelukt te zijn als we de beoordelingen van onze klanten mogen geloven. 

De voor de productie gebruikte Alpine Sense Grip is een mengsel van rubber, silica en polymeren. De goede verhoudingen van de afzonderlijke bestanddelen maakt dat het voertuig zich zeker laat sturen en voorspelbaar is onder moeilijke omstandigheden als sneeuw, sneeuwmodder en zware regenval. Het loopvlak blijft stabiel dankzij de Brake Boosters en Snow Claws, waarmee een korte remweg gewaarborgd is.


Wat zeggen de gebruikers over de WR Snowproof?

De prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend. Op het droge valt er niets op aan te merken; ze zijn stil en houden de auto goed op de weg, zowel in de stad als op de snelweg. De echte bestendigheidstest heeft plaatsgevonden in januari en februari 2021. Toen heersten er zware omstandigheden met sneeuw, ijs en modder. Bovendien woon ik in bosrijk gebied waar niet alle wegen steeds sneeuwvrij worden gemaakt. Daar deden de banden het uitstekend door aan de weg te kleven en te zorgen voor een goed remvermogen zonder te slippen. Ook steile opritten en scherpe bochten waren geen enkel probleem. De banden zijn stil en ook het brandstofverbruik blijft redelijk binnen de perken. Ik hoop dat deze band nog een aantal jaar op deze manier blijft presteren. Echt een aanrader (Annet)

De banden zijn stil en geschikt voor alle omstandigheden en ik heb al heel wat mee gemaakt, ook vanwege mijn rijstijl. De banden voeren goed water af, ook wanneer je door een grote plas rijdt, dus je hoeft niet bang te zijn dat het stuur je ontglipt of de auto opzij trekt. Ook heb ik een lichte afname van het brandstofverbruik gemerkt, maar dat kan ook komen omdat ik iets rustiger ben gaan rijden. (Eelco)

4e plaats – Hankook Winter i*cept RS2 W452

De volgende winterbanden in maat 185/65 R15 die door de automobilist onderscheiden werd, is een band van een Koreaanse middenklasser. De Hankook Winter i*cept RS2 W452 heeft de harten gestolen van mensen die op zoek waren naar een oplossing voor een rustige, veilige en zuinige rit.

De speciale constructie van het loopvlak bestaat uit enkele onderdelen die allemaal verantwoordelijk zijn voor andere prestaties. De 3D-lamellen en stijve wanden verbeteren de sturing op droog wegdek, de randen van de 3D-blokken zorgen voor stabiel rijgedrag in de sneeuw en de schuine afvoergroeven voorkomen aquaplaning. Het rubbermengsel, dat rijk is aan silica, verbetert de tractie en garandeert een lage rolweerstand zodat je minder geld kwijt bent aan de pomp. De gordelconstructie uit polyester verbetert de bestendigheid voor een langere levensduur van de band.


Wat zeggen automobilisten over dit Koreaanse wintermodel?

Ik heb deze banden pas één seizoen maar ik ben erg tevreden. Nooit stabiliteitsproblemen gehad en ze zijn ook lekker stil. Het afgelopen jaar was er bij ons best wat sneeuw maar dat leidde nooit tot problemen met het uitrijden van de garage of mijn oprot. Ik kan ze ten zeerste aanbevelen. (Peter)

De band is heel goed en houdt de auto goed in het gareel, ook bij sneeuw en regen. Bovendien heb ik ze met een aanbieding kunnen kopen, dus wat wil je nog meer? Ik kan ze absoluut aanraden want ze zijn top voor dit segment. (Bart)

5e plaats – Fulda Kristall Montero 3

De laatste winterband uit ons overzicht is de Fulda Kristall Montero 3, een band uit het middensegment. Automobilisten waarderen deze band niet alleen vanwege de prestaties maar ook om de lange levensduur, die te danken is aan een bestendig rubbermengsel en gelijkmatige verdeling van de krachten die inwerken op de band. In combinatie met een scherpe prijs zorgt dit ervoor dat deze band erg populair is onder de klanten van Oponeo. 

Een belangrijk aspect van de bouw van de Kristall Montero 3 is het directionele loopvlak met groeven in V-vorm. Dit zorgt voor doeltreffende afvoer van sneeuw, modder en water zodat de auto goede tractie heeft en niet in de slip raakt. Daarnaast is er sprake van een rubbermengsel dat zelfs bij extreem koude temperaturen nog elastisch blijft, waardoor de band over de hele breedte gelijkmatig wordt belast. Dat wordt nog eens versterkt door de golvende lamellen op de blokken, die de druk over het hele loopvlak spreiden.


Een greep uit de beoordelingen van de Kristall Montero 3:

Deze banden zijn geweldig in de sneeuw. Ik heb alle plekken in de bergen moeiteloos kunnen bereiken. Wat regen betreft kan ik zeggen dat ze goed het water afvoeren en dat je niet hoeft te stressen bij een grote plas. Uitstekende keuze. (Anne)

Wat een goede band is dit. Wij rijden erop met de hele taxivloot en leggen er zo’n 10 duizend kilometer per maand mee af onder de meest wisselende omstandigheden, de hele dag en nacht door. Sneeuw, ijs, regen, modder – we hebben alles al meegemaakt. (Stef)