De jaarlijkse overzichten van de best door onze gebruikers beoordeelde modellen is een goede gelegenheid om meer over banden van een bepaalde maat te weten te komen. Op basis van duizenden verzonden meningen en talloze afgelegde kilometers hebben wij een rangschikking van de top vijf modellen in de maat 195/65 R15 gemaakt. Maak kennis met de favorieten van de klanten van Oponeo en ontdek welke banden in het zomerseizoen van 2019 de aandacht waard zijn.

 

Ford Focus is een van de auto’s waarop banden in de maat 195/65 R15 worden gemonteerd
Ford  Focus is een van de auto’s waarop banden in de maat 195/65 R15 worden gemonteerd (fot. ford.com)

 

Hierbij presenteren wij vijf modellen in de maat 195/65 R15, die volgens onze gebruikers de beste in de zomerse omstandigheden bleken te zijn. Deze maat wordt het meest gebruik in dergelijke auto’s als o.a. Volkswagen Passat, Opel Astra, Renault Megane, Ford Focus, Skoda Octavia en Kia Cee’d.

 

Weet je niet zeker welke maat optimaal voor jouw auto is?

Maak gebruik van onze gids voor bandenkeuze

 

Rangschikking van 195/65 R15 zomerbanden volgens de gebruikers van OPONEO*

1. Goodyear Efficientgrip Performance (gemiddelde beoordeling 4,4)

2. Continental ContiPremiumContact 5 (gemiddelde beoordeling 4,4)

3. Dunlop SP Sport Bluresponse (gemiddelde beoordeling 4,35)

4. Uniroyal RainExpert 3 (gemiddelde beoordeling 4,35)

5. Pirelli P1 Cinturato Verde (gemiddelde beoordeling 4,35)

stand per maart 2019

*de beoordelingen hebben betrekking op de gepresenteerde bandenmaat, de totale beoordeling voor een bepaald model kan  van de gepresenteerde licht afwijken. Er geldt een schaal van 1-5, waarbij 5 de hoogst mogelijke beoordeling is. In het geval van een identiek gemiddelde is het aantal meningen van beslissend belang.

 

1. Goodyear Efficientgrip Performance – de Amerikaanse droom in het dagelijkse leven

Goodyear Efficientgrip Performance

Goodyear Efficientgrip Performance

Sinds zijn debuut werft de band Goodyear EfficientGrip Performance steeds meer gunst in de ogen van bestuurders en experts over de hele wereld. Dit is te danken aan de hoge kwaliteit van afwerking en de toepassing van pionierstechnologieën ontwikkeld door de experts van de Amerikaanse premiumfabrikant.

De moeite die aan het ontwerp van de band is besteed, heeft erin geresulteerd dat het model voor veel weggebruikers in de zomer een onvervangbare reisgenoot is geworden. De in de band toegepaste WearControl technologie biedt de perfecte balans van het model tussen grip en rolweerstand. Dit maakt de exploitatie van de band uiterst lang en zeer veilig. De merkgebonden oplossing Fuel Saving vermindert het energieverlies, het brandstofverbruik en het geluid dat door de wielen gegenereerd wordt.

 

Goodyear Efficientgrip Performance

 

Goodyear EfficientGrip Performance is naar mening van veel van onze gebruikers een van de beste zomerbanden:

 • Voor de aankoop heb ik ook andere banden overwogen - zowel wat goedkopere als duurdere. Vandaag weet ik dat ik de juiste band heb gekozen. De band blijft goed op de weg, zowel droog als nat, en het dynamisch rijden in de bochten heeft geen enkele invloed op reiscomfort. Ik was zeer positief verrast door het geluidsniveau - tot 120 km/u zijn de banden niet te horen, bij 140/150 km/u is het geluid aanvaardbaar - vergeleken met de winter is het net als de helft van de schaal.  De verbranding met deze banden is ook te bewonderen, vooral wanneer de auto dicht verpakt is en ik op een langere rit ga - dan is de lage rolweerstand het meest merkbaar. Als je de auto al aan de gang krijgt, is er niet veel brandstof nodig om een relatief constante snelheid aan te houden Als je veel rijdt – geen spijt van het geld voor goede banden. Dergelijke besparingen kunnen op een dag wraak nemen, wat ik niemand toewens…” (Piotr)

 • Ik was al lange tijd op zoek naar goede banden - banden waarop je in alle omstandigheden kunt vertrouwen...en vooral regenbanden. Ik gebruikte modellen van verschillende merken, maar helaas, als ze goed waren voor natte wegen, waren ze luider/hadden een grotere verbranding, etc. ... en natuurlijk de prijzen waren niet te betalen. Ik was op zoek naar ... ik was op zoek naar en heb het gevonden op oponeo.pl. Naar mijn mening de beste die ik met gerust hartstochtelijk kan aanbevelen. De banden zijn zeer stil, ze gedragen zich zeer goed op natte wegdekken, de verbranding is gedaald en de prijs is zeer aantrekkelijk! IK RAAD HET AAN! ! !” (TomaszUR)

 

2. Continental ContiPremiumContact 5

Continental ContiPremiumContact 5

Continental ContiPremiumContact 5

Het topmodel van de Duitse holding bestemd voor auto’s van hogere klassen bezet nog steeds de toppositie de voor maat 195/65 R15. Het geheim van deze uitzonderlijke prestatie ligt in het innovatieve profielontwerp. De speciaal ontworpen driedimensionale randen optimaliseren de remafstand in de zomerse omstandigheden en bieden meer veiligheid tijdens de rit.

De klanten waarderen ook de kwaliteiten die met het sneller rijden verband houden. Dit is bereikt dankzij de uitgebreide macro-blokken die de stijfheid van het loopvlak verhogen. Dankzij de moderne rubbersamenstelling is Continental ContiPremiumContact 5 niet alleen veilig en efficiënt, maar ook milieuvriendelijk. Dankzij deze samenstelling wordt de uitstoot van kooldioxide in de atmosfeer verminderd.

 

Continental ContiPremiumContact 5

 

Het model Continental ContiPremiumContact 5 staat weer bovenaan de ranglijst. Het dankt zijn positie aan de extreem hoge beoordelingen van tevreden chauffeurs:

 • De banden Continental ContiPremiumContact 5 s mijn eerste set banden van dat merk. Voorheen gebruikte ik banden die door mijn ouders waren gekocht. Toen ik zelf de eigenaar van het voertuig werd, besloot ik om banden van Continental te kopen - ze hadden zeer goede recensies. Kortom: ik was niet teleurgesteld! Vanaf de eerste kilometer voelde ik dat het een schot in de roos was. Ik ben er nog steeds tevreden over en ik zou er niets negatiefs over zeggen. Echt waar! Bovendien weet ik dat ik in dit of het volgende winterseizoen zeker ook Continental banden zal kopen. Aangezien de zomerbanden mij niet teleurgesteld hebben, hoop ik dat de winterbanden ook aan mijn verwachtingen zullen voldoen. Mijn natuur is dat ik een perfectionist probeer te zijn in alles wat ik doe, dus de keuze is duidelijk: ik koop Continental banden! (jasiub)

 • Toen ik deze banden kocht las ik een groot aantal meningen op het Internet, ze werden gedomineerd door zeer goede meningen over deze banden. Bovendien was ik overtuigd door het feit dat de VW-groep deze banden in haar auto's in serie gebruikt, wat voor mij betekent dat als zo'n groot bedrijf ze vertrouwde, ik dat het ook kan doen. In eerste instantie was ik een beetje bezorgd over de prijs, maar omdat ik ervan overtuigd was dat banden het enige ding zijn in een auto die in contact komt met de weg, besloot ik niet op banden te gaan sparen of op zoek te gaan naar de goedkoopst mogelijke banden van verschillende - soms onbetrouwbare - leveranciers. Tot op de dag van vandaag hebben deze banden mij niet één keer gefaald, zowel in termen van stilte tijdens de reis als in termen van grip tijdens het remmen in noodgevallen. (Stanisław)

 

3. Dunlop SP Sport Bluresponse

Dunlop SP Sport Bluresponse

Dunlop SP Sport Bluresponse

Het aanbod voor het zomerseizoen van het Brits concern – Dunlop SP Sport Bluresponse, is de enige vertegenwoordiger van het sportsegment onder de genoemde modellen. De structuur is ontworpen met aandacht aan het dynamisch afleggen van de volgende kilometers en een agressieve rijstijl.

De massieve zijzonestructuur helpt de vervorming veroorzaakt door het rijden met hoge snelheid tot een minimum te beperken. De verstevigde blokken ondersteunen de bestuurder bij moeilijke manoeuvres en brede omtrekgroeven gaan het aquaplaning effectief tegen.

Het moderne model biedt echter niet alleen sportieve prestaties, maar ook een hoog niveau van reiscomfort en een milieuvriendelijke werking.

 

Dunlop SP Sport Bluresponse

 

Dunlop SP Sport Bluresponse is een band met veelzijdige prestaties en een hoog veiligheidsniveau, aanbevolen door 96% van onze gebruikers. Hieronder vindt je slechts enkele van hun meningen:

 • Droog of nat, langzamer of sneller - voor dit rubber maakt het geen verschil. Ik ga hier geen lange teksten schrijven, dat de band blijft in krappe bochten bij 140/u hechten, omdat ik geen dergelijke ervaringen heb. Maar als je om een vertrouwenswaardige rubber geeft, die je op het dagelijks rijden kunt vertrouwen (wat niet betekent dat je langzaam rijdt), dan raad ik je het ten zeerste aan. Het is vermeldenswaard om, dat het hoorbare geluid voor dit rubber begint bij ongeveer 130/h, maar dat is niets dat me gedurende 6 uur achter het stuur moe zou maken. (Piotr T)

 • Ik heb al bijna 10000 km gereden op deze banden en zie bijna geen slijtage, hoewel mijn routes meestal autosnelwegen zijn. Ik kocht deze banden op oponeo voor een zeer goede prijs, dus ik kan er niets slecht over zeggen. Het zijn niet alleen merkbanden die er mooi uitzien, maar ze gedragen zich nog steeds zeer goed op droge en natte wegen (zelfs bij hevige regenval kunnen ze het waterafvoer sensationeel goed aan). (Mattie)

 • Ik ben een ervaren chauffeur en heb al veel banden gesleten. Ik heb altijd op premium banden gereden, maar nooit op Dunlops. Ik hoorde er verschillende meningen over, sommigen ervoor, anderen ertegen, totdat ik besloot om het op mijn eigen huid te testen en het was een schot in de roos. De banden zijn erg stil, blijven perfect op de weg hechten, zowel op droge als natte wegdekken. Ik raad het ten zeerste aan. (Johny)

 

4. Uniroyal RainExpert 3

Uniroyal RainExpert 3

Uniroyal RainExpert 3

Recht voor het podium stond de band Uniroyal RainExpert 3 - een model van een fabrikant die erkend wordt als een echte regenexpert. En deze mening is zeker niet overdreven.

De derde generatie van de RainExpert-serie maakt gebruik van een unieke “Shark Skin”-technologie, gemodelleerd naar de haaienhuid. Hierdoor kan het loopvlak snel water van onder de band verwijderen, waardoor het ongecontroleerd wegglijden tijdens de rit wordt voorkomen. Het moderne ontwerp draagt ook bij aan een verlengde en probleemloze exploitatie.

 

Uniroyal RainExpert 3

 

Het zomerseizoen betekent niet alleen hoge temperaturen en warm asfalt, maar ook zware regenval. Uniroyal RainExpert 3 is volgens onze gebruikers een oplossing die in dergelijke omstandigheden perfect presteert:

 • Ik rekende niet op zo'n goed product voor zo'n prijs toen ik het kocht. Op natte wegdekken presteren ze fantastisch. Zelfs grote plassen veroorzaken ze geen problemen. Het is ook zeer goed op droge oppervlakken, maar ik heb de indruk dat ze zich veel beter op natte oppervlakken voelen. Het rijden in bochten, rechtdoor en zelfs noodremmen in de regen is geen enkel probleem, ze blijven als geen ander aan het asfalt kleven. Ik beveel het echt aan. (Grzegorz)

 • Als een jarenlange gebruiker van voertuigen, heb ik vele banden getest, altijd de duurste modellen gekocht. Deze keer was ik op zoek naar iets met een veelzijdig profiel. Als je in de bergen woont, moet je vermogens soms op modder of nat gras aantonen. Met deze banden presteert Subaru 4x4 uitstekend en ik beoordeel het op 6 van de 6. Kortom, het is niet waard om te veel te betalen en ik raad de Rain 3 ten zeerste aan. (M4NIEK)

 

5. Pirelli P1 Cinturato Verde

Pirelli P1 Cinturato Verde

Pirelli P1 Cinturato Verde

Pirelli - een van de meest ervaren bandenfabrikanten op de markt, sluit de lijst van modellen af met een band met de beste feedback van bestuurders. Het Italiaanse merk staat al jaren bekend om zijn zomerproducten, door uitstekende prestaties en een zeer aantrekkelijk ontwerp aan te bieden.

Het model P1 Cinturato Verde is ontworpen met het milieu in het achterhoofd – zowel in termen van het productieproces als de daaropvolgende exploitatie. Het asymmetrische loopvlakpatroon is ontworpen om de rolweerstand te minimaliseren, waardoor het brandstofverbruik en de uitstoot van schadelijke kooldioxide in de atmosfeer wordt verminderd. De auto verbruikt minder energie, wat zowel de portemonnee van de bestuurder als de natuur ten goede komt.

 

Pirelli P1 Cinturato Verde

 

Pirelli P1 Cinturato is echter niet alleen een milieuvriendelijke band, maar ook een model dat het premiumsegment op een uitstekende manier vertegenwoordigt. De uitzonderlijke prestaties ervan worden door onze bestuurders gewaardeerd met meer dan 450 beoordelingen, waarvan de overgrote meerderheid zeer positief is:

 • Waarschijnlijk de beste banden die ik ooit heb gehad, hun prestaties in de regen zijn fenomenaal. Ik verloor de grip op mijn vorige banden bij 90 km/u na het rijden in plassen, en het rijden hierop bij 130 km/u is geen probleem. Ze blijven perfect in de bochten zitten, ik heb nog niet een keer de ABS geactiveerd bij plotseling remmen. Na enkele duizenden kilometers te hebben afgelegd zijn de banden net als nieuw, ik heb geen enkele slijtage van het loopvlak opgemerkt. Ik raad deze banden aan en bij de volgende aankoop zal ik zeker weer op zoek gaan naar Pirelli-banden. (helfik4)

 • Ik ben ontzettend blij - de beoordeling is uitstekend. Sinds de eerste kilometers die ik er op heb gereden hebben de banden een grote indruk op mij gemaakt. Op snelwegen zijn ze merkbaar stiller dan hun voorgangers. Ze houden de gegeven baan in een goede grip, zowel rechtdoor als in bochten. Het loopvlakpatroon voert water zonder problemen af, zelfs bij hevige regenbuien. (J.B.)

Bandenlabel

 

Hoe kies je de beste zomerbanden?

Voor de aankoop van een set banden is het de moeite waart om informatie erover in verschillinde bronnen te werven. Zeer belangrijk zijn de meningen van andere gebruikers, die, dankzij het dagelijks rijden op een bepaald bandmodel, de voor- en nadelen ervan het best kennen.

Een belangrijke informatiebron zijn ook automobielorganisaties en tijdschriften die rangschikkingen en seizoensgebonden testen publiceren. Het is het beste om de testresultaten te vergelijken met de werkelijke beoordelingen van de bestuurders om te zien of ze gepaard gaan.

Wet is ook de moeite waard om de informatie op het etiket op de band bekend te raken. Het zal je meer vertellen over de niveaus van het door een specifiek model gegenereerd lawaai, brandstofefficiëntie alsook het rijgedrag op een nat wegdek.