Het kwik is langzaam aan het stijgen. Nu de lente weer in aantocht is, moeten we langzaam een bandenwissel overwegen. Voor wie nog niet over deze kwestie heeft nagedacht, hebben wij een overzicht gemaakt van enkele banden die vaak door automobilisten worden gekozen. Misschien dat deze ranglijst je kan helpen bij je keuze. Bekijk welke modellen in maat 175/65 R14 de beste beoordelingen hebben gekregen.
 

Het overzicht is tot stand gekomen op basis van een enquête onder bestuurders die banden hebben gekocht via onze website en een beoordeling hebben gegeven. Misschien kunnen deze beoordelingen nuttig zijn voor diegenen die twijfelen welke zomerbanden ze moeten aanschaffen.

Op onze website kun je gebruik maken van een handige database waarin je eenvoudig de juiste bandenmaat vindt voor jouw auto.

Maat 175/65 R14 past op auto's als de Honda Civic, VW Golf en Polo, Opel Astra en Corsa, Peugeot 206 en Ford Fiesta.

 

 

De ranglijst van zomerbanden maat 175/65 R14 volgens gebruikers van Oponeo:

 

*Stand per 02-2019. Er is een beoordelingsschaal 1-5 van toepassing, waarbij 5 de hoogst mogelijke beoordeling is. De beoordelingen betreffen de gepresenteerde bandenmaat, op de website staan beoordelingen voor het bepaalde model, zonder uitsplitsing per maat.

 

1. Continental ContiPremiumContact 5

Dit model geniet grote bekendheid in de premiumklasse. De Continental ContiPremiumContact 5 stond vorig seizoen op de 3e plaats in de lijst van best beoordeelde banden. Dit jaar is het zelfs de favoriet. De positieve beoordelingen zijn ongetwijfeld het resultaat van de voortdurende tests waaraan deze band wordt onderworpen. Sinds 2012, toen de band de winnaar was in de tests van ADAC en ACE/GTU, is de positie nooit meer gedaald. De fabrikant doet zijn uiterste best opdat de Continental ContiPremiumContact 5 wordt erkend als hoogwaardig product, dat wordt geassocieerd met de beste prestaties en met rijzekerheid ongeacht het weer en de staat van het wegdek.

 

Gebruiker Dennis heeft deze band een uitstekende beoordeling gegeven:

  • „Voordat ik deze band kocht, heb ik vele beoordelingen op internet gelezen, die overwegend zeer positief waren over deze band. Daarnaast werd ik overtuigd door het feit dat de VW-groep deze banden standaard op haar auto’s gebruikt. Als zo’n groot concern de band vertrouwt dan ik ook. Ik schrok eerst wel eventjes van de prijs. Maar wetende dat de banden het enige onderdeel van de auto zijn dat direct contact maakt met de weg, besloot ik om niet te bezuinigen en geen goedkoopste alternatieven te zoeken bij soms twijfelachtige leveranciers. Tot op de dag van vandaag hebben de banden me nooit in de steek gelaten. Ze zijn stil en bieden geweldige grip bij abrupt remmen.”

 

Continental ContiPremiumContact 5

 

2. Uniroyal RainExpert 3

Een ranglijst zonder een model van Uniroyal is moeilijk voor te stellen. De RainExpert 3 verdedigt zijn tweede plaats uit 2018 met verve. Dit is een zomerband in de economyklasse. De band heeft het vertrouwen gewonnen van bestuurders en specialisten dankzij de weergaloze prestaties op nat wegdek. Dit komt allemaal door het toepassen van moderne technologie, die uitstekende prestaties levert en ook zorgt voor het scherpe design van dit model.

 

Wat zeggen gebruikers over de Uniroyal RainExpert 3. Roel schrijft: ze zijn geweldig zijn in iedere situatie. Hij onderbouwt zijn mening als volgt:

  • „Aan het begin reed ik speciaal op hoge snelheid door een grote plas als er niemand in de buurt was en ik voelde niet eens dat de auto minder bestuurbaar werd. Tijdens het rijden over nat wegdek zijn de banden verbazend stil. De rolweerstand is standaard want ik merk geen aanzienlijk verschil in brandstofverbruik, hoewel de band wel iets stiller is dan normaal. Ik kan nog niks zeggen over de levensduur omdat ik ze pas een maand heb, maar als ik zo naar het stevige loopvlak kijk, lig ik daar voorlopig niet wakker van.”

 

Art benadrukt daarentegen de goede eigenschappen van dit model als zomerband:

  • „Ik twijfelde of deze “regenbanden” het wel goed zouden doen op droog wegdek, maar zomers weer met temperaturen boven de 30 graden zijn voor dit rubber geen enkel probleem. Ze zwenken niet en zijn stabiel in de bochten, en dat op een L.R. Discovery (massa 2,6 t). In de regen zijn ze inderdaad fantastisch. Ik rijd natuurlijk op normale snelheden want dit is geen raceauto.”

 

Uniroyal RainExpert 3

 

3. Goodyear Efficientgrip Compact

In onze ranking kon de Goodyear Efficientgrip Compact niet ontbreken. Hoe komt het dat deze band opnieuw in de top 5 staat van ons overzicht? Een zekere reden zijn de uitstekende prestaties tijdens de hele levensduur van de band. Ook zeker niet onbelangrijk is de veiligheid door het moderne loopvlak en de speciaal vervaardigde compound. Al deze eigenschappen zorgen ervoor dat de band met name zeer wordt gewaardeerd tijdens het rijden onder extreme en wisselende weersomstandigheden. Roel schreef:

“Ik rijd veel over Duitse snelwegen en natuurlijk over onze B-wegen. Deze banden zijn echt geweldig. Ze hebben me al meerdere keren gered tijdens het plotseling moeten remmen bij harde regen. Ik had gewoon volledige controle over de auto en de ligging in de bochten is om te smullen. Deze band heeft mij zeer aangenaam verrast door zijn kwaliteit en eigenschappen”

 

Christopher36 heeft de allerhoogste beoordeling gegeven:

  • “Deze banden houden de auto perfect op de weg en piepen niet in bochten en op rotondes. De remweg is uitstekend. Na 15 duizend km nog geen spoor van slijtage. Daarnaast is me opgevallen dat het brandstofverbruik lager is dan dat van Goodyear-banden. Een rit van 100 km met een gemiddelde snelheid van 110 km/u betekent 8 liter gas (2 liter motor 115 PK, 3 personen in de auto). In Zwolle of Deventer is het gasverbruik ca. 9-9,5 L. De banden zijn elastisch en doen het geweldig bij het optrekken en natuurlijk eenmaal op snelheid. Deze banden zijn de investering waard.”

 

Goodyear Efficientgrip Compact

 

4. Hankook Kinergy eco K425

Dit model wordt gekenmerkt door twee dingen: uitstekende rijwaarden en ecologie. De banden voldoen aan de eisen van bestuurders en brengen daarnaast financiële voordelen met zich mee door lager brandstofverbruik. De Hankook Kinergy eco K425 presteert uitstekend in de steden maar ook over langere afstanden.

 

De band wordt op waarde geschat door Mark:

  • „Deze band doet het geweldig op droge en natte wegen. Het is een zeer stabiele, stille en zuinige band. Het rijcomfort is erg goed omdat de band zo stil is en oneffenheden zeer goed worden gedempt. Daarnaast is de Hankook erg duurzaam. Na afloop van een heel zomerseizoen is er nauwelijks een spoor van slijtage. Ik kan de Hankook Kinergy Eco K4 aanraden voor dagelijkse ritten over de snelweg, landwegen en lokale wegen.”

 

Arne heeft een soortgelijke mening:

  • „De banden houden de auto zeer goed op de weg en lijken bijna aan het asfalt te kleven. Slippen of uit de bocht vliegen is er echt niet bij, tenzij je natuurlijk waanzinnig hard scheurt. Stil. Ik rijd vooral in de stad maar soms ook wel op de snelweg. Deze banden zijn een rots in de branding en doen wat ze moeten doen.”

 

Hankook Kinergy eco K425

 

5. Barum Brillantis 2

De Barum Brillantis 2 heeft een gemiddeld cijfer van bijna 5 gekregen. Dit is te danken aan het grote rijcomfort, zodat autorijden echt aangenaam wordt. Het is een economyband die op geen enkel moment van de levensduur inboet aan kwaliteit. Dit is te danken aan de innovaties tijdens ontwerp en productie.

 

Een van de tevreden klanten is Anna, die het volgende zegt:

  • „Ik heb absoluut geen spijt van de aankoop van deze Barums. De banden doen het goed onder alle weersomstandigheden. Ik rijd veel op de snelweg maar ook wel in de stad. Ze hebben goede grip en dat beetje lawaai is maar een klein minpuntje. Samengevat een prima band voor een eerlijke prijs.”

 

Barum Brillantis 2

 

 

Hoe kun je de beste banden kiezen?

Om de juiste keuze te maken, zal je informatie over het gekozen model in verschillende bronnen nakijken. Een van deze bronnen zijn beoordelingen van bestuurders zoals jij.

Een andere belangrijke bron van informatie is de beschrijving van de band. Daar kan je informatie vinden over de auto’s waarvoor hij geschikt is, gebruikte technologieën en beschikbare maten.

Het is altijd goed om professionele bandtests na te kijken. Niet alle modellen nemen hier aan deel, maar voor de aankoop is het goed om de nieuwste resultaten te checken.