De bandenwissel komt eraan en vele weggebruikers staan voor het dilemma welke zomerbanden in maat 175/65 R14 ze moeten kopen. De ranking van ons team is opgesteld op basis van de recensies van automobilisten die hun tevredenheid over de banden hebben geuit via Oponeo. Zo kies je snel en eenvoudig banden die ideaal passen bij jouw auto. 

175/65 R14 - fiat 500Banden in maat 175/65 R14 vind je onder meer op de Fiat 500.

Als je je afvraagt welke zomerbanden in mat 175/65 R14 je moet kiezen, kan onze ranking van pas komen. Alle erin voorkomende modellen zijn uitvoerig getest door onze klanten, die rijden over verschillende soorten routes en onder uiteenlopende weersomstandigheden. Banden in deze maat zitten rond de wielen van vele populaire auto's zoals de Citroën Berlingo, Peugeot 206, Renault Clio, Fiat Tipo, Volkswagen Polo, Opel Astra, Toyota Corolla, Mazda MX-5, Skoda Fabia en nog veel meer.

De ranglijst van zomerbanden in maat 175/65 R14 volgens gebruikers van Oponeo

ModelBeoordeling*
Nokian Tyres Wetproof5,55
Nexen N’Blue HD Plus5,4
Firemax FM6015,35
Imperial Ecodriver 45,35
Kormoran Road5,2

*De beoordelingen van deze banden zijn verzameld tussen 1 januari 2020 en 7 maart 2022. en hebben alleen betrekking op de gegeven maat. Er is een beoordelingsschaal van 1 tot 6 gebruikt waarbij 6 het beste is.

Als je niet zeker weet welke banden op jouw auto passen, maak dan gebruik van onze bandenconfigurator.

Nokian Tyres Wetproof

De eerste plaats in de ranking van dit jaar is ingeruimd voor de Wetproof van het merk Nokian Tyres. De band behoort tot het premiumsegment en beschikt over toepassingen die niet alleen zorgen voor rijcomfort maar bovenal ook voor veiligheid.

De constructie van de band is verdeeld in twee zones. De buitenzone zorgt voor stabiliteit en eenvoudige manoeuvres terwijl de binnenzone het risico op aquaplaning beperkt.


Het product heeft een asymmetrisch loopvlak. Dit zorgt voor geweldige grip op zowel droog als nat wegdek. De speciaal ontworpen groeven en structuur die doet denken aan een golfballetje zorgen samen met technologie voor stille zijwanden voor een zeer laag lawaaniveau van slechts 68 dB.


Tevreden automobilisten wijzen op de belangrijkste eigenschappen:

De band is fantastisch op natte wegen en zelfs bij stortregen. Ook op het droge doet hij het heel erg goed, zelfs wanneer je de bocht compleet verkeerd in hebt geschat. Nou, en (in maat 175/65R14) zijn ze buitengewoon stil, wat je echt merkt in een slecht geïsoleerde auto. (Mark)

De banden houden de auto geweldig op de weg. Je hoort ze wel een beetje maar dat heeft vind ik geen invloed op het rijcomfort, en bovendien komt het de veiligheid ten goede. Ik ben zo overtuigd dat mijn winterbanden ook Nokians worden. (Oscar)

Nexen N’Blue HD Plus

De tweede plaats op het podium wordt ingenomen door een band uit de middenklasse, de Nexen Nexen N’Blue HD Plus. Deze band is niet alleen veilig maar zorgt ook voor minder brandstofverbruik. Zo bespaar je mooi geld aan de pomp.

Het rubbermengsel garandeert een lage rolweerstand en lange levensduur. De speciale constructie van het karkas voorkomt schade en vervormingen, wat de stabiliteit aanmerkelijk verbetert. Het asymmetrische loopvlak met goed gevormd profiel wordt gekenmerkt door een speciaal groevensysteem voor doeltreffende afvoer van water en preventie van aquaplaning. Wie voor dit model kiest, kan rekenen op goede grip en een kortere remweg, zowel op droge als natte wegen.


Wat zeggen automobilisten over de Nexen N’Blue HD Plus? Een greep uit de recensies:

Ik kan deze banden van harte aanraden. Op een lichte auto als de mijne doen ze het geweldig. Ze hebben een goede grip, zelfs op nat wegdek. De auto rijdt licht en aangenaam. Ook het verbruik is gedaald. (Paul K.)

Zeer goede budgetbanden die het uitstekend doen in de stad en op de korte afstand. Ze slijten langzaam, gedragen zich goed op natte wegen. Ook op de grip en het lawaainiveau heb ik niks aan te merken. Prijs/kwaliteit een 10. (Frenkie)

Firemax FM601

In het overzicht van de 5 beste zomerbanden in maat 175/65 R14 bevindt zich de Firemax FM601. Dit model uit het economysegment is de ideale oplossing voor automobilisten die goede prestaties willen voor een scherpe prijs. Deze band garandeert comfort op de weg en goede grip op nat asfalt. Dit wordt mogelijk gemaakt door drie brede groeven die als taak hebben om doeltreffend water af te voeren en te voorkomen dat de auto gaat slippen.

De Firemax FM601 heeft een asymmetrisch loopvlak, waardoor de band goed voor de dag komt bij regen en veel veiligheid verschaft. Daarnaast heeft de bestuurder de zekerheid dat de auto in de bochten beter aan het wegdek kleeft en niet uit het spoor raakt. De fabrikant heeft voor deze oplossing gekozen voor een minimaal lawaainiveau onderweg.


Banden van Firemax worden op waarde geschat door klanten, maar hoe komt dat eigenlijk? Hieronder lees je enkele recensies:

Ik heb een hele lichte, sportieve Peugeot 206 van slechts 960 kilo. Ik had hiervoor dure merkbanden die iets harder waren. Deze banden zijn zacht en je rijdt er verrukkelijk op. Veel comfort en goede grip op droog en nat wegdek. Echt een aanrader hoor. Ik zie nog geen tekenen van slijtage en dat na 3000 km. (Leon)

De banden doen wat er van ze verwacht wordt. Ik rijd dan wel niet zo dynamisch maar we zijn erg tevreden. Ze zitten op de Yaris Verso van mijn vrouw, die vooral in de stad rijdt. Ik ben op de prijs afgegaan maar ook op de goede recensies op Oponeo, en ik zou zo gauw niet weten waar je betere banden vindt voor deze prijs. (Vrrrrrrr)

Imperial Ecodriver 4

De volgende plek in de tabel is bestemd voor een band uit de economyklasse, te weten de Imperial Ecodriver 4. Dit is een geweldige keuze voor automobilisten die op zoek zijn naar een voordelige oplossing en dan ook vooral hechten aan een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Het meest opvallend van de Ecodriver 4 is het asymmetrische loopvlak met dubbele werking. Het centrale gedeelte voert doeltreffend water af en voorkomt daarmee aquaplaning. De buitenzone heeft tot doel om de tractie en controle over het voertuig te verbeteren. Daardoor rijden mensen met een gematigde rijstijl zekerder door de bochten, zonder grip te verliezen. Een ander voordeel is het rubbermengsel, dat zeer bestendig is tegen slijtage en een lange levensduur heeft.


De positieve beoordelingen van andere gebruikers spreken voor zich:

Deze banden doen het fantastisch. Voor deze prijs is het meer dan ik verwacht had. Ze hebben uitstekende grip en remmen zowel goed op droog als nat wegdek. Absoluut een aanrader! (Lisa)

De banden doen wat er van hen gevraagd wordt. Ze zijn behoorlijk stil, hebben een goede wegligging en piepen niet bij heet weer. Een aanrader. (Kees)

Kormoran Road

De Kormoran Road is een economyband die wordt gewaardeerd om het lage lawaainiveau en de zeer aantrekkelijke prijs. Het is de ideale keuze voor mensen die vooral in de stad rijden en eens in de zoveel tijd een langere reis maken.

Goede afvoer van water en grip worden verzorgd door een speciaal asymmetrisch loopvlak. De brede omtrekgroeven zorgen in samenwerking met inkepingen op de schouders voor een veel lager risico op aquaplaning en sowieso meer controle op nat wegdek. Dankzij de bredere schouders is de band stabieler en blijft de tractie beter behouden. Ook rijdt het voertuig eenvoudiger de bocht in, zodat je vloeiender kunt rijden.


Wat zeggen ervaringsdeskundigen over de Kormoran Road?

De ideale band voor iemand die niet vaak rijdt en niet teveel geld wil uitgeven. (Pascal)

Ik kan deze banden van harte aanraden. Een zeer goede alledaagse band. Niet het beste van het beste maar ik ben na enkele maanden dik tevreden. (Joey)

Hoe kies je geschikte banden voor de zomer?

Om een goede keuze te maken moet je vooral voldoende informatie over het product verzamelen. Daarvoor kun je terecht bij het etiket van de band. Dit bevat de belangrijkste eigenschappen van het rubber. Je leest informatie af over de grip op nat wegdek, de rolweerstand en het lawaainiveau tijdens het rijden.

Kijk ook hoe de band in de betreffende maat heeft gepresteerd in de officiële bandentests. Overzichten van motorrijtuigenorganisaties en tijdschriften zijn een waardevolle informatiebron voor je keuze. Toch zijn veel automobilisten van mening dat je het beste kunt kijken naar debeoordelingen van andere weggebruikers. Zij hebben dagelijks met de banden te maken en kennen alle voor- en nadelen.

Als je dan nog twijfelt kun je altijd contact opnemen met onze experts. Zij helpen je de juiste keuze te maken!