De winter is voorbij en deze maand begint de astronomische lente. Dit is de ideale tijd om op zoek te gaan naar nieuwe banden voor het zomerseizoen. Overweeg deze aankoop zorgvuldig want de zomerbanden zullen het komende half jaar verantwoordelijk zijn voor onze veiligheid en die van onze passagiers. De keuze is reuze bij Oponeo en daarom hebben we een ranglijst gemaakt van banden in maat 185/65 R15 die als beste zijn beoordeeld door onze klanten.

Dit overzicht is gebaseerd op informatie uit de eerste hand, te weten de beoordelingen van mensen die bij ons banden hebben gekocht en deze dagelijks aan den lijve ondervinden onder de meest uiteenlopende omstandigheden. Maat 185/65 R15 kom je vaak tegen op populaire personenauto's als de Hyundai Elantra, Citroën C3 en Toyota Prius.

In de zomer maken we vaak lange reizen en hebben we baat bij goede kwaliteit banden.In de zomer maken we vaak lange reizen en hebben we baat bij goede kwaliteit banden.

De beste zomerbanden in maat 185/65 R15 volgens de gebruikers van Oponeo

BandmodelBeoordeling*
5,65
5,65
5,25
5,10
5,10

* De beoordelingen zijn gebaseerd op het gemiddelde van de beoordelingen die gebruikers over een bepaalde periode hebben gepubliceerd (alleen voor deze specifieke maat). De gegevens omvatten de periode van 1 januari 2020 tot 1 januari 2021. De beoordelingsschaal loopt van 1 tot 6, waarbij zes de hoogst mogelijke score is.

Uniroyal RainExpert 3

De winnaar van deze serie is de Uniroyal RainExpert 3.

Deze band is bestendig en duurzaam zodat je er veel kilometers op kunt afleggen. Het rubber wordt gekarakteriseerd door een lage rolweerstand, zodat je geld bespaart aan de pomp. Het geavanceerde loopvlakprofiel voorkomt aquaplaning. Dit is erg belangrijk wanneer je over natte wegen rijdt. Bij hevige neerslag is bescherming tegen slippen een van de belangrijkste eigenschappen van een band. Dit model biedt ook een korte remweg zodat de auto in noodsituaties snel tot stilstand komt en botsingen beter kunnen worden voorkomen.


De kwaliteit van dit product wordt bevestigd door talrijke opinies van onze klanten. 

De banden presteren zowel op droog als nat wegdek uitstekend. Rijden wordt er zeer comfortabel door. Anna 

Geweldige banden en een enorm verschil met de vorige die ik had. Rijden door de regen zonder stress en slippen. Ik kan deze banden aan iedereen aanbevelen. Gerard 

Continental EcoContact 6

De nummer 2 komt uit de fabriek van het gerenommeerde Continental, waar iedereen waarschijnlijk wel eens van heeft gehoord.

Deze band beschikt over het geavanceerde Green Chilli™ 2.0 compound dat zeer slijtagevast is. De constructie zorgt voor een lage rolweerstand, wat zich vertaalt in brandstofbesparing. Het loopvlakprofiel biedt goede grip op droog en nat wegdek. Dankzij de innovatief gevormde schoudergroeven voert de band uitstekend water af en vermindert het slipgevaar. Dit zijn eigenschappen die de veiligheid op de weg direct positief beïnvloeden.


Ze doen het geweldig en zorgen dat ik minder vaak hoef te tanken. Ook zijn ze stil en stabiel. Maarten A 

Zeer goede banden met prettige grip op zowel droge als natte wegen. Veel comfort en een laag brandstofgebruik. Echt een aanrader! WP 

Deze banden zijn zowel geschikt voor in de stad als op de lange afstanden. Absoluut een aanrader. KN 

Zeetex ZT1000

De laatste plaats op het podium is ingeruimd voor de Zeetex ZT1000. Dit model wordt gemaakt door een fabrikant uit de economyklasse, afkomstig uit de Verenigde Arabische Emiraten, die al een stevige marktpositie heeft verworven. Het bedrijf dankt zijn succes aan de goede productkwaliteit tegen schappelijke prijzen.

Dit product onderscheidt zich door het geavanceerde, asymmetrische loopvlak dat optimale grip levert bij droog weer en ook uitstekend water afvoert wanneer het nat is. De band beschermt tegen aquaplaning en laat je moeiteloos lange afstanden afleggen dankzij de hoge bestendigheid en stille werking. Deze band combineert een lage prijs met goede kwaliteit. Het is dan ook een prima keuze voor mensen met een beperkt budget.


De banden presteren uitstekend bij droog weer. Kopen dus. Marthe 

Zeer goede kwaliteit banden die de auto goed op de weg houden, zelfs bij zwaar weer. Ook abrupt remmen veroorzaakt geen problemen met deze jongens. TOP. AnneK 

Firemax FM601

De volgende noemenswaardige band is de Firemax GM601. Dit is een product van een Chinese fabrikant die niet alleen banden produceert voor personenauto's maar ook voor vrachtwagens en bussen.

Het model wordt gekenmerkt door een asymmetrisch loopvlakprofiel. De binnenzone zorgt voor effectieve waterafvoer en goede sturing op natte wegen. Het buitenste gedeelte is verantwoordelijk voor een goede wegligging in de bochten, stabiliteit en goede grip.

Daarnaast is het lawaainiveau zeer beperkt door de toegepaste oplossingen. Dit betekent een hoger gebruikscomfort, vooral bij hoge snelheid.


Zeer goede banden voor deze prijs. Ze kleven lekker aan de weg. Ook op het remvermogen heb ik niets aan te merken. Gebruiker Max 

Zeer goede banden voor een schappelijke prijs. Ik gebruik ze op de auto waarmee ik elke dag naar mijn werk rijd (ca. 50 km) en ik vind ze erg fijn. Arno 

Barum Bravuris 5HM

De laatste band uit het overzicht is van het meer dan 70 jaar oude merk Barum. Zo'n lange staat van dienst was niet mogelijk geweest zonder het vertrouwen van de klanten en goede kwaliteit van het assortiment.

De Bravuris 5HM heeft het HighMileage-rubbermengsel, dat zorgt voor een zeer lage rolweerstand. Dit is dus een goede keuze voor mensen die veel onderweg zijn. De band heeft een speciaal ontworpen loopvlakprofiel dat de spanning over de hele band verdeelt. Zo vermindert de druk op specifieke punten gaat de band langer mee doordat deze minder snel slijt.


Ik heb deze Barums sinds een paar maanden maar ben nu al heel tevreden, vooral doordat ze stil zijn en goedkoop waren. Echt aan te raden. Khalid 

Ze doen het goed op droge en natte wegen, zijn stil en hebben een lage rolweerstand. Wat wil je nog meer? Astrid 

Hoe kies ik de juiste banden voor mezelf?

De banden uit dit overzicht worden bijzonder gewaardeerd door onze klanten. De kwaliteit is daarmee bevestigd, wat je kan helpen bij je aankoop. Dit is echter niet de enige belangrijke factor, want veel hangt af van je persoonlijke voorkeuren. Als je nog steeds twijfelt wat je moet kiezen, heb je zeker baat bij wat advies.

Gebruik bijvoorbeeld de bandenvergelijker. Deze maakt een overzichtje van gekozen producten waarmee je eenvoudig de eigenschappen en prijs naast elkaar kunt leggen. Zo maak je makkelijker de juiste keuze.

Een andere zeer waardevolle informatiebron zijn de tests door erkende websites, tijdschriften en motorrijtuigenorganisaties. Banden worden aan strenge tests onderworpen, waarna de beste worden onderscheiden.

Lees ook het etiket van de band. Fabrikanten plaatsen hierop informatie over de belangrijkste eigenschappen, zoals de remprestaties op nat wegdek, het geproduceerde lawaai en de rolweerstand.

Je vindt alle zojuist genoemde banden en nog heel veel meer op de website van Oponeo. Je kunt kiezen voor levering met montage, wat betekent dat je nieuwe banden direct worden afgeleverd bij je garage, die ze voor je om de wielen doet.