Investeren in goede banden zorgt niet alleen voor meer veiligheid en comfort maar tevens voor geldbesparing. Om er zeker van te zijn dat het gegeven model aan de individuele verwachtingen voldoet, is het nuttig om beoordelingen te lezen van anderen die de band al hebben kunnen testen onder verschillende omstandigheden.

Hierbij een overzicht van de best beoordeelde zomerbanden in maat 195/60 R15, zodat je zoektocht naar de ideale set makkelijker wordt.

De bandenmaat 195/65 R15 wordt bij voorkeur gebruikt op stadsauto’s en personenauto’s.

Zomerbanden maat 195/60 R15 komen voor op stadsauto's van de meeste fabrikanten. Afhankelijk van de generatie en configuratie zijn dit voertuigen als de Opel Astra, Toyota Avensis, Toyota Corolla of Volvo V70.

 

Als je niet weet welke maat op jouw auto past, maak dan gebruik onze bandenconfigurator!

 

De beste zomerbanden maat 195/60 R15 volgens gebruikers van Oponeo

Bij het opstellen van het overzicht hebben we rekening gehouden met het hoogste gemiddelde cijfer en het aantal beoordelingen. Automobilisten blijken te kiezen voor erkende oplossingen en daarom staan dezelfde modellen in de top 5 als vorig jaar.

Goodyear Efficientgrip Performance (4,5) – bekijk de beoordelingen

Dunlop SP Sport Bluresponse (4,4) – bekijk de beoordelingen

Uniroyal RainExpert (4,2) – bekijk de beoordelingen

Fulda ECOCONTROL HP (4,15) – bekijk de beoordelingen

Dębica Presto (4,1) – bekijk de beoordelingen

*de beoordelingen betreffen de gepresenteerde bandenmaat. De algehele beoordeling van het gegeven model kan iets afwijken van het weergegeven cijfer. Er geldt een schaal van 1 tot 5, waarbij 5 het hoogste is.

 

Leider met een lange staat van dienst – Goodyear Efficientgrip Performance

De Goodyear Efficientgrip Performance voert voor het volgende jaar op rij de ranglijst aan van best beoordeelde zomerbanden in maat 195/60 R15. Deze premiumband is niet alleen geliefd om zijn uitstekende rijwaarden maar ook wegens de zuinigheid.

De sleutel tot het succes is het asymmetrische loopvlak met brede groeven in de lengte en dwars op de rijrichting. Dankzij de toegepaste oplossingen biedt het rubber veel grip, ook wanneer er een laag water op het wegdek ligt.

Goodyear Efficientgrip Performance

Goodyear Efficientgrip Performance

De Goodyear Efficientgrip Performance is een hoogwaardige band die door gebruikers als betrouwbaar en zuinig wordt beschouwd. Dankzij de lage rolweerstand verbruikt de auto minder brandstof en de bestendigheid van het rubber zorgt voor een lange levensduur. Op de lange termijn is deze investering dus de moeite waard, zoals andere gebruikers bevestigen:

 • “Ik kan de Goodyear Efficientgrip Performance van harte aanbevelen. De beste zomerbanden die ik ooit heb gehad. De rolweerstand is laag, waardoor ik nu ongeveer 2 L per 100 km minder verbruik. De auto blijft goed in het spoor bij regen en voert geweldig water af. Ik kan de band aanraden aan mensen die banden zoeken waarbij de kwaliteit toeneemt met de prijs.” (Chris K.)

 • “Voor mij was de keuze eenvoudig. Mijn vorige banden waren ook Goodyears. Ik was verbaasd hoe vloeiend de auto beweegt. Door de zeer lage rolweerstand lijkt het wel alsof het voertuig zweeft. Wanneer je het gaspedaal loslaat, verliest de auto heel langzaam snelheid. De banden zijn stil, ook op onregelmatig wegdek. Zelfs bij dynamisch rijden is het moeilijk om grip te verliezen. Echt een aanrader voor iedereen die de komende paar jaar veilig de weg op wil.” (Bauke G.)

 

Goodyear Efficientgrip Performance

 

Een sportieve oplossing – Dunlop SP Sport Bluresponse

De tweede plaats op het podium is voor een andere band uit de premiumklasse. De Dunlop SP Sport Bluresponse is een sportieve band die is ontworpen voor bestuurders met een dynamische rijstijl. De specialisten zijn erin geslaagd om maximale prestaties te bereiken zonder dat dit ten koste is gegaan van het reiscomfort en de veiligheid.

Dunlop SP Sport Bluresponse

Dunlop SP Sport Bluresponse

Automobilisten hebben vertrouwen in goed uitgewerkte constructies die zorgen voor veel grip en stuurbaarheid; twee factoren van zeer groot belang bij hoge snelheden. Andere uitstekende eigenschappen van de Dunlops zijn goede preventie van aquaplaning en een korte remweg. Het merk maakt overigens onderdeel uit van het Goodyear-concern.

Dit schrijven klanten van Oponeo over de Dunlop SP Sport Bluresponse:

 • “Waarschijnlijk qua grip een van de beste banden die ik heb gehad. Slippen is bijna onmogelijk. Onder alle omstandigheden rijdt de auto alsof-ie op rails zit.” (Willem van der L.)

 • “Dit is de tweede auto waarop ik deze banden heb, en ik heb niet eens meer naar alternatieven gekeken. De band is sportief en kleeft goed aan het asfalt, zodat ik me veilig voel op de snelweg en in de bochten.” (Simon)

 • “Ik kwam per toeval bij deze banden terecht na een aanbieding en in verband met beschikbaarheid. Ik heb er 30 duizend km op afgelegd in de zomer en geen spoor van overmatige slijtage. In noodsituaties lieten ze me nooit in de steek. Ik kan deze banden van harte aanbevelen. Soms kun je beter een paar tientjes meer betalen voor goede merkbanden.” (Pieter)

 

Dunlop SP Sport Bluresponse

 

Onverslaanbaar in de regen – Uniroyal RainExpert

De laatste plaats op het podium is voor de regenband Uniroyal RainExpert, die op nat wegdek zijn weerga niet kent. Ten opzichte van vorig jaar is de band van plaats vier gestegen naar plaats drie.

Het model staat bekend om de buitengewone eigenschappen op nat wegdek. Het directionele loopvlak is uitermate effectief bij het afvoeren van water van onder de band, dat wordt ondersteund door het systeem van groeven en inkepingen. Met de Uniroyal RainExpert leg je vele kilometers veilig en stabiel af, zelfs onder de zwaarste zomerse omstandigheden.

Automobilisten waarderen ook de duurzaamheid, de uitstekende wegligging op droog wegdek en de optimale rolweerstand. Ook de aantrekkelijke prijs, typisch voor de middenklasse, komt de beoordelingen ten goede:

 • “Ik heb voor deze band gekozen vanwege de beoordelingen van andere gebruikers. Ik had banden nodig die het goed doen op nat wegdek omdat ik bij de vorige sets steeds teleurgesteld was op dat punt. Nu is het rijden door ons natte landje helemaal niet spannend meer want het water wordt uitstekend afgevoerd. Ook op droge wegen is alles tip top. Echt een geslaagde aankoop. Iedere euro waard.” (nosejd)

 • “Ik heb deze bandenset gekocht vanwege de vele positieve meningen op Oponeo.nl Mijn verwachtingen zijn overtroffen! De band is extreem stil. Zelfs op hoge snelheden. Geweldige rolweerstand. Ook heel goed op natte wegen. Het lijkt wel of de weg altijd droog is. Ik kan deze bandjes aan iedereen aanbevelen.” (Mike)

 

Uniroyal RainExpert

 

Kwaliteit voor iedere portemonnee – Fulda EcoControl HP

Op de vierde plek staat de Fulda EcoControl HP – een economyband met een geweldige prijs-kwaliteitverhouding. Tot de andere voordelen behoren de hoge stabiliteit tijdens manoeuvres en goede bestuurbaarheid op nat en droog wegdek.

Fulda EcoControl HP

Fulda EcoControl HP

Ook noemenswaardig is de lage rolweerstand, met minder brandstofverbruik tot gevolg. Dit is zowel gunstig voor de bankrekening als het milieu, waar minder CO2 in terecht komt. Hoe wordt de Fulda EcoControl HP beoordeeld door automobilisten?

 • “De banden zijn geweldig. Ik rijd vaak hard door bochten en hou erg van agressief rijden. Met banden van Fulda slipte ik niet eens wanneer het regende. Ook het remmen is fantastisch. Deze band is echt vergelijkbaar met veel duurdere modellen!” (Mark)

 • “Ik kan de Fulda’s aan iedereen aanraden, zeker mensen met kinderen. Mijn jongens (die al net zoveel van auto’s houden als papa!) merkten meteen hoe stil de banden waren. Alle vaders weten hoe belangrijk de mening van kinderen is bij dit onderwerp. Ik voeg er nog aan toe dat de banden erg elastisch zijn en bestand tegen mechanische schade.” (erma 73)

 

Fulda EcoControl HP

 

Opnieuw onderscheiden – Dębica Presto

Dit Poolse merk blijft onverminderd populair onder automobilisten, en dat is niet verwonderlijk! Het budgetmodel Dębica Presto presteert uitstekend wanneer je dagelijks onderweg bent en is daarom een zeer goed alternatief voor duurdere banden.

 

Dębica Presto

Dębica Presto

De Dębica Presto is een band die gelijkmatig slijt, zodat je langdurig van de goede eigenschappen kunt blijven profiteren. Snelle waterafvoer bij neerslag, optimale tractie op droog wegdek en precieze besturing zorgen samen voor het succes van deze band.

Wat zijn de andere redenen dat deze band zo positief wordt beoordeeld?

 • “De Presto’s voldoen geheel aan mijn verwachtingen. Ik moet toegeven dat mijn rijstijl nou niet echt die van een snelheidsduivel is maar soms wil ik het gaspedaal nog wel eens diep indrukken op de snelweg (dat het nog net verantwoord is). De auto is nog nooit gaan slippen hoewel mijn passagiers me er steevast op wijzen dat ik de bochten te snel neem. Remmen is vooral op droog wegdek een genot. Na 7 duizend km zien de banden er nog uit als nieuw.” (Steven W.)

 • “Deze banden hebben voor die prijs echt hele goede prestaties. Ze houden de auto goed op de weg, zowel bij droog weer als regen, en zijn bovendien erg stil. Ook zien ze er gewoon mooi uit:)” (Robert)

 • “De Dębica Presto leent zich goed voor dynamisch rijden. Qua prijs kunnen ze de concurrentie aan wat betreft waarden op droog en nat wegdek, en zijn daarnaast zuinig en stil. Een aanrader.” (Jan G.)

 

Dębica Presto

 

Hoe kies je de beste banden?

Banden zijn van levensbelang voor de rijkwaliteit. Het rubber is van invloed op de rijrichting van de auto en het comfort van de bestuurder en passagiers. Ook staat het in verband met het brandstofverbruik en de technische staat van het voertuig. Daarom is het zo belangrijk dat iedereen een band vindt die aan zijn verwachtingen voldoet.

Begin de zoektocht door te bepalen wat je behoeften zijn. Bekijk als eerste welke maat op jouw auto past. Overweeg vervolgens of je meer een rustige of dynamische automobilist bent en in wat voor omgeving je hoofdzakelijk onderweg bent (stad of snelweg).

Lees vervolgens de resultaten van tests door motorrijtuigenorganisaties als de ADAC. In deze tests worden de beste modellen voor het gegeven seizoen aangeprezen.

Bestudeer daarnaast het etiket. Hier vind je informatie over de grip op nat wegdek, de brandstofefficiëntie en het algehele lawaainiveau. Onthoud dat de opgegeven waarden per maat kunnen verschillen.

Vergeet nu de beoordelingen van banden te bekijken. Andere automobilisten delen hun ervaringen en vertellen je wat de voor- en nadelen van een gegeven band zijn.