Check uw order
In het geval van de particulier geef alstublieft uw ordernummer en naam, voor een bedrijf vul uw BTW-nummer.

Check de status

Check de status van uw order

16 inch banden

Vind 16 inch banden die het best passen bij wat je zoekt

De populairste 16" bandenmaten

De meest verkochte 16" bandenmodellen

Winterse seizoen
van 145 Zie de aanbieding
Winterse seizoen
van 70 Zie de aanbieding

Een overzicht van 16" banden

16 inch banden zijn de populairste bandenmaat. 16 inch is de standaard fabrieksgrootte van de meeste personenauto's, waaronder de Audi A4 en A6, Honda CR-V, Hyundai Tucson, Volkswagen Golf, BMW 3 en 5, Ford Focus en Opel Astra. Je kunt autobanden met een diameter van 16 inch monteren voor ieder seizoen: er zijn zomerbanden, winterbanden en vierseizoenenbanden verkrijgbaar. Je kunt daarnaast ook 16’’ runflatbanden op je auto zetten.

Hoe kies je 16" banden voor jouw auto

Het is cruciaal om de juiste maat banden op je auto te zetten, anders kun je te maken krijgen met onvoorspelbaar stuur- en remgedrag, wat erg gevaarlijk kan zijn. Kijk bij het kiezen van de juiste 16" banden naar de bandmarkering op de zijwand en in de gebruiksaanwijzing van de auto. Je leest meer over het kiezen van juiste bandafmetingen in onze bandenformaaatgids.

Als je op zoek bent naar 16 inch-alternatieven, kun je onze bandencalculator gebruiken: Voer gewoon de mogelijke 16"-opties voor jouw voertuig in. Zorg voordat je alternatieven aanschaft dat je 16 inch banden compatibel zijn met de capaciteiten en beperkingen van je auto.

Bekijk de beschikbare 16" banden

Je vindt een breed scala aan 16 inch banden op oponeo.be. Bekijk de beschikbare 16 inch banden voor jouw auto door de breedte, hoogte en diameter van de band te selecteren of gewoon te zoeken op automerk. Koop je 16" banden vandaag nog en laat je banden monteren door een van onze bandencentra.

De populairste banddiameters

Start winkelen